Υποκλοπές: Ταυτοποιούνται οι αποδέκτες των 300 μηνυμάτων με Predator

Υποκλοπές: Ταυτοποιούνται οι αποδέκτες των 300 μηνυμάτων με Predator
Υποκλοπές istock

Κάποιοι από τους αποδέκτες των 300 SMS με Predator έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Εξετάζεται ο τρόπος της ενημέρωσής τους.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 10 ημέρες από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος αποκάλυψε, μιλώντας στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει εντοπίσει 300 SMS με λινκ που περιείχαν το λογισμικό του Predator προς 100 τουλάχιστον θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή έχει προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες για την ταυτοποίηση των αποδεκτών των εν λόγω μηνυμάτων και την ίδια ώρα εξετάζει το αν και με ποιο τρόπο τα θύματα θα ενημερωθούν.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται έτσι ώστε να εντοπιστούν αφενός οι υπόλοιποι παραλήπτες (που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί) αλλά και -το κυριότερο- οι αποστολείς των επίμαχων μηνυμάτων. Δεν αποκλείεται βέβαια, τα μηνύματα που έχουν σταλεί να είναι παραπάνω από 300 και να αφορούν περισσότερα από 100 πρόσωπα.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα της εν λόγω έρευνας έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι ο κ.Μενουδάκος είχε πει στην PEGA ότι υπάρχουν ενδείξεις για συνεργασία της Intellexa (της εταιρίας που εμπορεύεται το Predator) με άλλες εταιρείες εντός ή και εκτός Ε.Ε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα