Υπουργεία Δικαιοσύνης - Ψηφιακής Διακυβέρνησης: "Δεύτερο λάθος από το ΠΑΣΟΚ"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το ανέλεγκτο των αποφάσεων άρσης του απορρήτου επικοινωνιών, δίνουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για "δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας" κάνουν λόγο τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ, για το θέμα του ανέλεγκτου των αποφάσεων άρσης του απορρήτου επικοινωνιών, στον απόηχο των υποθέσεων παρακολούθησης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα εν λόγω υπουργεία αναφέρουν για το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ ότι "ίσχυε και επί των κυβερνητικών ημερών του ΠΑΣΟΚ", τονίζοντας πως "ούτε εκείνο μερίμνησε να αλλάξει".

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για κάθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK