Ζάεφ: Για πάντα μακεδονική η γλώσσα και η ταυτότητά μας

Ο πρώθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ
Ο πρώθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων προτρέπει τους πολίτες να στηρίξουν το μέλλον μιας "ευρωπαϊκής Μακεδονίας", τονίζοντας ότι η γλώσσα και η ταυτότητα της χώρας θα είναι για πάντα μακεδονικά.

Για "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα μίλησε εκ νέου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Η μακεδονική γλώσσα θα είναι για πάντα μακεδονική, όπως και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι παντοτινά μακεδονική", φέρεται να δήλωσε μιλώντας σε συγκέντρωση στο Πέτσεβο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν εγχώρια ΜΜΕ.

ADVERTISING

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, έκανε λόγο για μια "ιστορική ευκαιρία", συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες της πΓΔΜ αν ταχθούν υπέρ της συμφωνίας μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον της "ευρωπαϊκής Μακεδονίας" και των παιδιών τους.

Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ έγιναν ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο η πΓΔΜ ήταν αποφασισμένη να αποδεχθεί την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" από το 2017 υπό την προϋπόθεση να αναγνωριστούν η "μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα".

Σημειώνεται τέλος ότι το Σάββατο, ενόψει του δημοψηφίσματος, τα Σκόπια θα επισκεφθεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, σε μία ακόμη προσπάθεια στήριξης της συμφωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα στα Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντιμιτρόφ: Άλλο Μακεδόνας στην Ελλάδα, άλλο στα Σκόπια

Μητσοτάκης: Τα Wikileaks δικαιώνουν τη ΝΔ για το Σκοπιανό

Επίσκεψη Μέρκελ στα Σκόπια το Σάββατο

Ν. Κοτζιάς: Την παράσταση Γκρούεφσκι επιβραβεύει η ΝΔ

SHARE:

24Media Network