Ζάεφ για Τσίπρα: Θα είναι αδελφός μέχρι το τέλος της ζωής μας

Ζάεφ για Τσίπρα: Θα είναι αδελφός μέχρι το τέλος της ζωής μας
Ζόραν Ζάεφ AP Photo/Boris Grdanoski

Ο Ζόραν Ζάεφ αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Το "καρφί" για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τα θερμότερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας παραχώρησε συνέντευξη στο Οne και τόνισε ότι ο Ελληνας πολιτικός είναι αδελφός του “κάτι που θα ισχύει έως το τέλος της ζωής μας”.

Μίλησε, επίσης, και για την Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των σχετικών μνημονίων από την ελληνική βουλή που όπως τόνισε “έχει καθυστερήσει”.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα από όσα είπε: “Ξέρετε ότι ο Αλέξης είναι αδερφός μου. Και θα είμαστε αδέρφια μέχρι το τέλος της ζωής μας, γιατί μαζί είχαμε αρκετό θάρρος να “κόψουμε” αυτούς τους φραγμούς μεταξύ των χωρών μας και να οικοδομήσουμε μια αδελφική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

«Το κουράγιο που έδειξε ο Αλέξης στον ελληνικό λαό, στους πολίτες των Βαλκανίων, στην ΕΕ και στους ανθρώπους όλου του κόσμου, θα το θυμόμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας και σίγουρα, και η γενιά που έχουμε μπροστά μας. Αυτό αναγνωρίστηκε από τον δυτικό κόσμο, τον δυτικό δημοκρατικό κόσμο αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τον παρακολούθησα πώς αγωνίστηκε ακόμα και στις τελευταίες εκλογές. Είναι πολύ προοδευτικός, είναι πολύ θετικός χαρακτήρας και πιστεύει στο καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για την ΕΕ και όλα τα Βαλκάνια. Μιλάω μαζί του όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να τον ενθαρρύνω στο συνέδριο, αλλά στη δημοκρατία στο τέλος της ημέρας ο κόσμος αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει.

Πιστεύω, όπως και του ανέφερα, όταν κλείνει η μια πόρτα, τρεις άλλες είναι ανοίγουν. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για το πώς να αγωνιστούμε για την καλύτερη ζωή των πολιτών μας, για τις προοδευτικές αξίες, για τις δυτικές αξίες, για τις ευρωπαϊκές αξίες και πιστεύω ότι θα βρει τρόπο να συνεχίσει τον αγώνα του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τη συμμετοχή και στη βελτίωση όλων των Δυτικών Βαλκανίων. Και ξέρετε, αν ο διπλανός σου είναι καλός, είσαι και εσύ καλός, αν ο γείτονάς σου πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, θα έχει επίσης θετικά αποτελέσματα και για σένα.

“Είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε με τον Αλέξη. Και πιστεύω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είναι περήφανος γι’ αυτό, και είμαι πολύ ευγνώμων που η υπάρχουσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία, επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτό που είπαμε είναι μια τελική συμφωνία. Και τώρα κάνουμε μια “επιχείρηση”, έχουμε μια συνεργασία, σε διάφορα επίπεδα, σε αθλητικό επίπεδο, σε επιχειρηματικό επίπεδο, σε επίπεδο εκπαίδευσης, σε πολιτιστικό επίπεδο και όλα αυτά είναι κάτι που θέλω να επιβεβαιώσω γιατί ξέρω ότι μετά από πέντε χρόνια θα φέρουμε πολλά οφέλη και στις δύο πλευρές, και στα δύο έθνη, αλλά ξέρω ότι τα επόμενα χρόνια θα φέρουμε ακόμη περισσότερα» πρόσθεσε.

Και στις δύο κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε ότι την αποδέχεται και ότι θα ακολουθήσει την υλοποίηση της συμφωνίας. Αυτό δείχνει τη δέσμευση και των δύο πλευρών να παραμείνουν σε λειτουργία και να πραγματοποιήσουν τις αξίες της συμφωνίας.Υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις από την ελληνική πλευρά όπως η διεξαγωγή Συμβουλίου σε δεύτερο βαθμό καθώς και η κύρωση των Μνημονίων Συνεργασίας από την ελληνική Βουλή”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα