Ζάεφ: Ο Γκρουέφσκι "θα επιστραφεί" στην ΠΓΔΜ

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Ο Σκοπιανος πρωθυπουργός διαμηνύει ότι όσοι βοήθησαν τον προκάτοχό του να διαφύγει στην Ουγγαρία θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

O πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με κατηγορίες για διαφθορά και έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία, θα επιστρέψει στα Σκόπια, όπως δεσμεύτηκε σήμερα ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

«Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί! Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί!», δήλωσε ο Ζάεφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alsat-M. Τόνισε επίσης ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρούεφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Η δήλωση Ζάεφ έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν πηγή της αστυνομίας και ήθελαν τον Γκρούεφσκι να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωματών.

Τα ίχνη του ωστόσο έχουν χαθεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Τον Μάιο, ο Γκρούεφσκι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2016 και είναι επίσης πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καταδικάστηκε για την αγορά πολυτελούς οχήματος με εκτιμώμενο κόστος άνω των 500.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκόπια, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με αυτοκίνητο της ουγγρικής πρεσβείας ο Γκρούεφσκι στην Ουγγαρία

Πυρά της Κομισιόν στην κυβέρνηση Ορμπαν για Γκρουέφσκι

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Ορμπάν να μη δώσει άσυλο στο Γκρουέφσκι

Ο Γκρουέφσκι κάνει άνω - κάτω Σκόπια και...Βαλκάνια

SHARE: