Ζορμπά: Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι – Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι

Ζορμπά: Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι – Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι
H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά Eurokinissi

Η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι "πολύ σύντομα" ο κατάλογος με τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιευτεί δίνοντας τέλος στο ζήτημα.

“Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι, κανείς δεν τους πουλάει” τόνισε η υπουργός Πολιτικού Μυρσίνη Ζορμπά μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Μ. Ζορμπά υπογράμμισε ότι “πολύ σύντομα” ο κατάλογος με τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιευτεί. “Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι” σχολίασε χαρακτηριστικά η Μ. Ζορμπά.

Η υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι “νομικά αδύνατο να μεταβιβαστούν”, καθώς απολαμβάνουν προστασία από τον ίδιο τον νόμο, ο οποίος “τους εξαιρεί ρητά”. Μάλιστα, η Μ. Ζορμπά προέτρεψε όποιον “ανησυχεί ή έχει άλλη πολιτική βλέψη” να συμβουλευτεί κάποιο νομικό.

Αναφερόμενη στην απεργία σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης, η Μ. Ζορμπά παρατήρησε ότι η εικόνα τουριστών που έχουν αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν μπορούν να μπουν στην Ακρόπολη είναι “μια εικόνα που πληγώνει την χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα