'Ζυμώσεις' για την τροπολογία περί πλειστηριασμών

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ .(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ .(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ανοιχτό το ενδεχόμενο "οριακών αλλαγών" στην επίμαχη διάταξη, που έχει προκαλέσει νευρικότητα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες ζυμώσεις μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου Δικαιοσύνης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου η τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων κατά τους πλειστηριασμούς να μην προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει από το πρωί διευκρινίσει πως η εν λόγω τροπολογία δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επεκτείνει -τοπικά- την προστασία της διαδικασίας των πλειστηριασμών που ισχύει από το... 1950. Με άλλα λόγια, η αυτεπάγγελτη δίωξη που ισχύει για όσους προκαλούν "ταραχές" στα Ειρηνοδικεία πλέον επεκτείνεται και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, αφ' ης στιγμής οι συμβολαιογράφοι καλούνται να διεκπεραιώνουν από τον χώρο τους πλειστηριασμούς.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, στο παρασκήνιο καταγράφονται σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αξιώνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ακόμη και απόσυρση της τροπολογίας -κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ναρκοθετηθούν εάν δεν διασφαλιστεί με κάποιον τρόπο η προστασία των συμβολαιογράφων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνουν τους βουλευτές του  κυβερνώντος κόμματος, επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

Παράλληλα, κατά τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα να αλλάξει μία διατύπωση της τροπολογίας -αυτή που αφορά την αυτεπάγγελτη δίωξη και για όσους "απειλούν" και να διατηρηθεί μόνο για όσους επιχειρούν εν τοις πράγμασι να εμποδίσουν την διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτη ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία

Κοντονής: Η τροπολογία για πλειστηριασμούς δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία

Κοντονής: Ανοικτό ενδεχόμενο τροποποίησης της τροπολογίας για πλειστηριασμούς

SHARE:

24Media Network