Η καραμπόλα

Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Όπως γράψαμε ο Κουρουμπλής παραδέχθηκε χθες στην κοπή της πίτας του υπουργείου ότι δεν ήταν ενθουσιώδης για το Ναυτιλίας, αλλά τον έπεισε ο Τσίπρας. Από άλλη πηγή πάντως μάθαμε το εξής: Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει το πρωί της ημέρας του ανασχηματισμού στον Κουρουμπλή ζητώντας του να εγκαταλείψει το Εσωτερικών για το Ναυτιλίας, το οποίο του είπε ότι θα είχε και τις αρμοδιότητες του Μεταφορών. Αυτές δεν τις ήθελε πλέον ο Σπίρτζης, καθώς οι μεταφορές περιλαμβάνουν πολλές δημόσιες εταιρείες προς αποκρατικοποίηση ή με ζητήματα, όπως ο ΟΑΣΘ, με τον οποίο ο Σπίρτζης είχε σκοτωθεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως, αποφασίστηκε να πάρει ο Παππάς τις αρμοδιότητες των Δικτύων και τελικά κράτησε ο Σπίρτζης τις μεταφορές, διότι θα έμενε μόνο με τις υποδομές, δηλαδή βασικά τους αυτοκινητόδρομους. Ο Κουρουμπλής το έμαθε στο τέλος και την επόμενη ημέρα πήγε στο Μαξίμου ελαφρώς έξαλλος. Αλλά όπως είπαμε, ο Τσίπρας τον έψησε.

SHARE: