Το παράπονο του Νίμιτς και οι δύο γραμμές της ΝΔ

Συνάντηση του υπουργύ Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του υπουργύ Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η οικειότητα μεταξύ Γιώργου Κουμουτσάκου και Μάθιου Νίμιτς ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενη καθότι γνώριμοι από παλιά οι δύο άνδρες. Μάλιστα ο αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ δεν έκρυψε την κρεβατομουρμούρα που υφίσταται, καθώς όπως εξομολογήθηκε στον τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ, λόγω της «δουλειάς του» δεν μπορεί να πάει διακοπές και η γυναίκα του τον ρωτάει συνέχεια «γιατί δεν μπορούμε να πάμε διακοπές;». Η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου ήταν ότι «έχετε άλλο έναν λόγο για να επιδιώκετε τη λύση». Ωστόσο ο πρώην υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης  έδωσε διαφορετική απάντηση στον κ. Νίμιτς. «Πω πω τον φουκαρά τον ΝΙΜΙΤΣ! Μας ενημέρωσε πως η γυναίκα του διαμαρτύρεται γιατί όσα χρόνια είναι διαπραγματευτής δε μπόρεσαν να πάνε διακοπές!! Και τι κάθεσαι καημένε; Ξεκίνα τες από σήμερα! Με τις ευχές μας...» έγραψε στο twitter. Ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να εκληφθεί και ως διχογνωμία στο εσωτερικό της ΝΔ για το λύση ή μη λύση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

SHARE:

24Media Network