7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE: Ένα τελετουργικό διαφυγής από το σκοτάδι

7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE: Ένα τελετουργικό διαφυγής από το σκοτάδι
7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE

Η AB7: ECLIPSE έρχεται το φθινόπωρο να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας για το αύριο μέσα από έναν διαπολιτισμικό διάλογο για εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης στο εδώ και τώρα.

Με ορίζοντα τη διεξαγωγή ενός διατοπικού πολιτιστικού γεγονότος, ικανού να εξασφαλίσει τόσο την παρουσία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την προσβασιμότητα της έκθεσης από το εγχώριο και διεθνές κοινό, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Ο τελευταίος χρόνος μάς αποκαλύπτει συνεχώς όψεις, αποχρώσεις και υφές μιας πραγματικότητας που αδυνατούμε να αιχμαλωτίσουμε στην ολότητά της. Πίσω από το θολό βέλο της αναταραχής, της αβεβαιότητας και της ρευστότητας, εκλάμψεις, προφητείες και οιωνοί της καθημερινότητας συνεχίζουν να αντανακλούν τη δυναμική μιας εποχής σε εγρήγορση που μας καλεί.

Σχεδιασμένη να αντικατοπτρίσει τις διαφορετικές πτυχές της σημερινής μεταμορφωτικής εμπειρίας, η AB7: ECLIPSE έρχεται το φθινόπωρο να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας για το αύριο μέσα από έναν διαπολιτισμικό διάλογο για εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης στο εδώ και τώρα.

Παρουσιάζοντας περισσότερους από 80 καλλιτέχνες με έδρα τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας διερευνά ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμικής πολυπλοκότητας που αναδιαμορφώνουν συνεχώς το βίωμα και την αντίληψή μας, διεγείροντας ερμηνείες, αφυπνίζοντας πεποιθήσεις και σκιαγραφώντας πιθανές διεξόδους και παράλληλους κόσμους.

Στην 7η Μπιενάλε της Αθήνας σύγχρονες μαύρες και κουίρ αφηγήσεις συνομιλούν με αρχέγονα ξόρκια και μύθους, αστρικές πραγματείες και ριζοσπαστικές θεραπευτικές πρακτικές σε ένα τελετουργικό όπου ο φόβος, η έκπληξη, το χιούμορ και η ειρωνεία μάς οδηγούν πέρα από τις στιγμές της απόλυτης συσκότισης.

Η 7η Μπιενάλε της Αθήνας υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Onassis Culture. Η AB7: ECLIPSE διοργανώνεται από την Μπιενάλε της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα