Άνοιξε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με δωρεάν είσοδο για ένα μήνα

Διαβάζεται σε 1'
Άνοιξε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με δωρεάν είσοδο για ένα μήνα
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Eurokinissi

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες του χωρίς εισιτήριο για έναν μήνα. Ακόμα ανακοινώθηκε πως και η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί στις 25 Μαρτίου του 2021.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο για ένα μήνα.

Το ΕΜΣΤ, που λειτουργεί υπό προσωρινή διοίκηση, υποδέχεται για έναν μήνα τους πρώτους επισκέπτες του χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι θα είναι κατά κύριο λόγο σχολικές ομάδες και κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να αποκλειστεί και όποιος ενδιαφερόμενος θα ήθελε να επισκεφθεί τις μόνιμες συλλογές του.

Το κτήριο του ΕΜΣΤ παραλήφθηκε τον Φλεβάρη του 2014, όμως παρέμεινε κλειστό.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018 για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Η πρακτική της δοκιμαστικής λειτουργίας υιοθετείται σε όλα τα ιδρύματα διεθνώς ώστε να διαπιστωθούν προβλήματα και αστοχίες και να διορθωθούν μέχρι τα επίσημα εγκαίνιά του. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως και η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί εντός χρονοδιαγράμματος, στις 25 Μαρτίου του 2021, έργο συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα