“Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Ον” στο ΚΕΤ

“Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Ον” στο ΚΕΤ
Στιγμιότυπο από την παράσταση 'Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Όν' OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια παράσταση που εστιάζει στον φόβο της ετερότητας πάνω στην οποία χτίζονται προσωπικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί συμπεριφορών.

Η θεατρική performance «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Όν» είναι μια περιήγηση στη σχέση μεταξύ σώματος-νου, διεισδύει στα προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται από τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και εξετάζει το κατά πόσο υπάρχει – και πού βρίσκεται – η ελεύθερη βούληση.

Η παράσταση αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι» και είναι εμπνευσμένη από τις εθνολογικές εκθέσεις «Negro Villages» που διεξάγονταν τον 18ο, 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Μια μονάδα δεν μπορεί να είναι μόνο ένα. Είναι πολλά, είναι όλα αυτά που την απαρτίζουν. Ένας αέναος κύκλος ένωσης και διαχωρισμού. Πώς να πιστέψω στο ένα; Πιστεύω στο άπειρο. Πιστεύω στη δύναμη που μου δίνει το άπειρο να το καταλάβω.»

Ένας άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως το τέλειο παράδειγμα προς αποφυγή. Η ανατομία των λαθών του εκτίθεται σε προσεκτική μελέτη.

Συντελεστές

Έρευνα – Σκηνοθεσία – Kείμενο: Νέλλη Πουλοπούλου

Μουσική σύνθεση: Βάλυ Ιωάννου

Δραματουργία: Άννα Τζάκου

Σκηνογραφία- Κοστούμια: Γιάννης Γιαννούλης

Video – Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Τσάκωνας

Επιμέλεια κίνησης: Νατάσσα Αρέθα

Κατασκευές: Σωτήρης Καραθανάσης

Ερμηνεία: Βάλυ Ιωάννου, Νέλλη Πουλοπούλου

Πληροφορίες

Η παράσταση παρουσιάζεται μέχρι τις τις 11 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη)

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 8 € (φοιτητικό, άνω των 65), 5 € (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)

Πληροφορίες στο 2130040496 και 6945348445

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα