Χριστούγεννα για τα παιδιά πλασμένα: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης

Χριστούγεννα για τα παιδιά πλασμένα: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης
aik photography

Μουσεία, θέατρα, μικρές και μεγάλες γιορτές που στήνονται στην Αθήνα για τους μικρούς της φίλους.

Τα σχολεία κλείνουν και η επιθυμία να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με τα πιτσιρίκια της ζωής μας είναι πιο έντονη και από μυρωδιά φρεσκοψημένου μελομακάρονου.

 Στην Αθήνα αυτό το πέρασμα μπορεί να γίνει δημιουργικά, ξέγνοιαστα, διασκεδαστικά. Αναλόγως τις προτιμήσεις των τυχερών μπόμπιρων που απαρτίζουν τη ζωή μας.

Ο Δήμος Αθηναίων και οι 150 εκδηλώσεις του

Στην πλατεία Κλαυθμώνος  από τη 19η έως την 31η Δεκεμβρίου διάφορες παιδικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν. Εκτός από εκεί, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, τους περιμένουν και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Το Μουσείο Ακρόπολης λέει να χτίσουμε το δικό μας ναό με LEGO® και όχι μόνο

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια LEGO®. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη.

Πληροφορίες

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 16/12 & Κυριακή 17/12, 11:00 π.μ. & 1:00 μ.μ.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: παιδιά 7-11 ετών

Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση & προαγορά εισιτηρίων στο 210 9000900 (εσωτ. 405), κάθε Τρίτη & Τετάρτη, 12 μεσημ. – 3:00 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 35 παιδιά ανά εργαστήρι).

Κόστος συμμετοχής: Συμβολικό αντίτιμο για κάθε παιδί 2 ευρώ.

 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Αν δεν θέλει LEGO®, υπάρχει και το παιδικό εργαστήριο ‘Ο πλανήτης των μύθων’. Εκεί, μικροί και μεγάλοι περιπλανώνται στις πατρίδες των μυθικών λαών, ηρώων και τεράτων, χαρτογραφούν το δικό τους τόπο στη Γη των μύθων και φωτίζουν το θόλο του Ουρανού.

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 23/12 & Σάββατο 30/12, από τις 11:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Κυριακή 24/12 & Κυριακή 31/12, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.

Ηλικίες: παιδιά 4 -12 ετών και συνοδοί τους

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.

Σημείο συνάντησης: Μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, χωρίς κράτηση.

Το Μουσείο Μπενάκη μπορούμε να γνωρίσουμε τα Χριστούγεννα των παιχνιδιών

Στις 17, τις 23 και τις 28 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Παιχνιδιών τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια να βγαίνουν από τις βιτρίνες τους και να στολίζουν το δέντρο ή να γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Πληροφορίες:

Ηλικία: Από 5 έως 10 χρονών

Κόστος: 9 ευρώ

Ώρες: 11.00-12.00 και 12.30-13.30

Το Παιδικό Μουσείο της Πλάκας έχει πολλή πλάκα

Για τον περίπατο αλλά και για τα διάφορα προγραμματισμένα του δρώμενα, το Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα περιμένει τους μικρούς φίλους να τους απασχολήσει, να τους διδάξει, να τους πείσει να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο τους.

 

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θέλει να μας τα πει

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου η Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση πλημμυρίζει από κάλαντα παλιά και καινούργια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε μια συναυλία σαν θεατρική παράσταση, σαν παραμύθι για μια πολύ παλιά ιστορία που ‘γεννήθηκε’ πριν από 2017 χρόνια.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να αφήσουν για λίγο τα τρίγωνα να πάρουν μίαν ανάσα και να δεχθούν να τους πουν όπως δεν τους τα έχουν ξαναπεί.

Στο Santa Claus Kingdom παίζεις μέχρι και NOMADS

aik photography

 

Το χωριό του Άγιο Βασίλη είναι στην Παιανία και φιλοξενεί μερικούς από τους πιο γνωστούς φίλους των παιδιών όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης και η Ντόρα η μικρή Εξερευνήτρια. Με διάφορα events να τρέχουν, με την Παιχνιδοχώρα, το Μαγεμένο Δάσος, την Ξωτικοχώρα του Λούνα Παρκ, το τεράστιο Παγοδρόμιο  και άλλα πολλά, το χωριό στέκει εκεί παγωμένο και χαρούμενο περιμένοντας τους πιτσιρικάδες του να το γεμίσουν στριγγλίσματα χαράς και παιχνιδιών.

aik photography

 

Μέσα σε όλα αυτά, ο στίβος μάχης του NOMADS είναι εκεί και μας περιμένει.

Από το Christmas Factory βγαίνουν ‘φρέσκα’ Χριστούγεννα

Στην Τεχνόπολη, είναι φτιαγμένο ένα εργοστάσιο που ξέρει από Χριστούγεννα και γιορτές. Εκεί μπορείς να βρεις από Σχολή Μαγείας και Σχεδιαστήριο Ξωτικών μέχρι εργαστήριο Κονκάρδας και Εργαστήριο Στρατηγικής. Παράλληλα, παιδότοπος, καταστήματα, γλυκά, και όλες εκείνες οι χριστουγεννιάτικες σαχλαμάρες που μας κάνουν να χαμογελάμε είναι εκεί και σε περιμένουν.

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ρίχνει άσπρο και μαύρο χιόνι

Ας κλείσουμε με μία παράσταση διαφορετική. Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής κάνει το ντεμπούτο του στο παιδικό θέατρο και προαναγγέλει την παιδική σκηνή που θα ξεκινήσει το 2018 με μία χριστουγεννιάτικη παράσταση σε σκηνοθεσία Ελεωνόρας Σταθοπούλου και Δάφνης Ρόκου. Το ‘Άσπρο Χιόνι- Μαύρο Χιόνι’ έχει κάτι από Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Όσκαρ Ουάιλντ, Σέλμα Λάγκερλεφ.

 

Πληροφορίες

Για δέκα μόνο παραστάσεις: 23,26,28,29,30 Δεκεμβρίου και 2,3,4,5 Ιανουαρίου

Για παιδιά από 7 έως 107 ετών

Το Μέγαρο λέει παραμύθια και κάλαντα

Συγκεκριμένα αυτά του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Κουρής, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Νανούρης ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής και παρουσιάζουν μερικά από τα πιο γνωστά παραμύθια του μεγάλου συγγραφέα. Σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και υπό τη συνοδεία 18μελούς ορχήστρας.

 

Πληροφορίες

26,19,30 Δεκεμβρίου, 5 και 7 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Την Πέμπτη 21/12 και την Παρασκευή 22/12 στις 18.00 η παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών ‘Μικροί Μουσικοί’ μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Μέγαρο, ‘Τα κάλαντα’. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μεταγράφει για τα εγγόνια του και για τα παιδιά όλου του κόσμου κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και άλλα μέρη της Ελλάδας που παρουσιάζονται στο Μέγαρο για πρώτη φορά.

Το Μικρό Εθνικό Θέατρο κάνει για πρώτη φορά Χριστούγεννα

Με τη ‘Μόμο’ του Μίχαελ Έντε, το εκπληκτικό εκείνο κοριτσάκι που κέρδισε τους τραπεζίτες του χρόνου, ‘Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη’ του Άντρι Σνάιρ Μάγκνασον αλλά και με αφηγήσεις παραμυθιών από το Δημήτρη Προύσαλη και το Φίλιππο Πλακιά στο φουαγιέ της σκηνής ‘Νίκος Κούρκουλος’.

 

Από τις 23/12 έως τις 6/01 το μικρό Εθνικό Θέατρο γιορτάζει για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα και θέλει τη συντροφιά μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα