Ατομική βόμβα με Κίλιαν Μέρφι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον

Ατομική βόμβα με Κίλιαν Μέρφι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον
Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ.: Δυο πρόσωπα, μια προσωπικότητα DEADLINE

Μόλις έγινε γνωστό (και επιβεβαιώθηκε) ότι οι δυο σταρ έκλεισαν την συμμετοχή τους στο «Oppenheimer», την επόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.

Το ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν ετοιμάζει ταινία για την δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας είναι γνωστό. Τώρα, χάρη στην αποκάλυψη του Deadline Hollywood, μάθαμε ότι Ματ Ντέιμον και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα είναι δυο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας –ήταν ήδη γνωστό πως ο Κίλιαν Μέρφι και η Έμιλι Μπλαντ επίσης παίζουν στο φιλμ, που βρίσκεται στο στάδιο της προ-παραγωγής.

Δηλαδή, οι δυο τελευταίοι δεν «παίζουν» απλά. Ο Ιρλανδός ηθοποιός, που έγινε πασίγνωστος μέσα από το τηλεοπτικό «Peaky Blinders», και η υπέροχη Έμιλι θα υποδυθούν τα δυο κεντρικά πρόσωπα του φιλμ, ήτοι τον επονομαζόμενο «πατέρα της ατομικής βόμβας», Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ, και την σύζυγό του, Κάθριν. Η ταινία, κατά την προσφιλή συνήθεια του Νόλαν, τιτλοφορείται με το μονολεκτικό «Oppenheimer» και αφηγείται τον ρόλο που έπαιξε ο Αμερικανός φυσικός στο «Μανχάταν Πρότζεκτ» και την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας στην ιστορία (που κατάστρεψε Χιροσίμα και Ναγκασάκι).

Αντίθετα, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιους θα ενσαρκώσουν ο Ντάουνι Τζούνιορ και ο Ντέιμον.

Έξοδος στις αίθουσες το 2023

Εδώ που τα λέμε, ελάχιστα πράματα έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την πλοκή της ταινίας, την οποία υπογράφουν σεναριακώς ο Νόλαν, ο Κάι Μπερντ, και ο τοπ Αμερικανός ιστορικός, Μάρτιν Σέργουιν, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 84 χρόνων. Ένα άλλο, πάντως, που ξέρουμε είναι ότι η Universal, που θα διανείμει παγκοσμίως το «Oppenheimer», χαρακτηρίζει την ταινία «επικό θρίλερ που ρίχνει τον θεατή στο αγωνιώδες παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που καλείται να ρισκάρει την καταστροφή της ανθρωπότητας, για να φτάσει στην σωτηρία της».

Επίσης γνωστό, ότι Universal απέκτησε τα δικαιώματα διανομής της ταινίας μετά από βαρβάτη κόντρα μηνών με την Paramount, την Sony, και την Warner Bros –την Warner, από την οποία ο Νόλαν έφυγε μετά από συνεργασία 20 ετών. Στο αριθμολάγνο δια ταύτα, η ταινία έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων και θα ξεκινήσει γυρίσματα (κορονοϊού επιτρέποντος, πάντα) στις αρχές του 2022. Και φυσικά, έχει ήδη ανακοινωθεί ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες: 23 Ιουλίου 2023.
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα