Είδαμε το “The Good Nurse” στο Netflix – Γιατί τρομάξαμε παρ’ όλο που δεν είχε ούτε μία τρομακτική σκηνή

Είδαμε το “The Good Nurse” στο Netflix – Γιατί τρομάξαμε παρ’ όλο που δεν είχε ούτε μία τρομακτική σκηνή
netflix

Είδαμε το "The Good Nurse" στο Netflix με τον Έντι Ρεντμέιν και την Τζέσικα Τσαστέιν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Τσαρλς Κάλεν. Το όνομα του νοσηλευτή που σκότωσε περισσότερους από 400 ασθενείς του. Το όνομα του ανθρώπου που επί χρόνια δρούσε ανενόχλητος μέσα στα νοσοκομεία που δούλευε χορηγώντας με τρόπο “αόρατο” στους ασθενείς του δόσεις ινσουλίνης μέσω του ορού τους. Ο Κάλεν θεωρείται ένας από τους πιο «παραγωγικούς» serial killers της Αμερικής και όταν τελικά συνελήφθη καταδικάστηκε σε 18 φορές ισόβια λόγω μη επαρκών στοιχείων.

Η ταινία “The Good Nurse” του Netflix βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τσαρλς Γκρέιμπερ και ακολουθεί την ιστορία του Τσαρλς Κάλεν (Έντι Ρεντμέιν) μέσα από τα μάτια της Έιμι Λόγκρεν (Τζέσικα Τσαστέιν), μιας νοσοκόμας που δούλευε στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου με τον Κάλεν. Ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών και με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η Έιμι δε δίστασε να ρισκάρει ακόμη και την ίδια της τη ζωή προκειμένου να αποκαλύψει τη δράση του.

5 λόγοι που αξίζει να δει κάποιος την ταινία αυτή, παρόλο που ούτε την ψυχολογία σας θα φτιάξει και θα σας τρομάξει απίστευτα πολύ

NETFLIX

Η σκηνοθετική ματιά του Τομπάιας Λίντχολμ

Ο Τομπάιας Λίντχολμ (υποψήφιος για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας με το The War και συν-σεναριογράφος του του Τόμας Βίντερμπεργκ στο εκπληκτικο “Another Round”) σκηνοθετεί ένα πραγματικά ζοφερό δραματικό ψυχολογικό θρίλερ που τρομάζει χωρίς να έχει καμία τρομακτική εικόνα. Η ατμόσφαιρά του είναι τόσο σκοτεινή και δυστοπική που σου δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια για το ανθρώπινο είδος εν γένει.

Ο Λίντχολμ δεν ενδιαφέρεται να κάνει μια εικασία για τα κίνητρα του Κάλεν, για το τι ήταν τελικά αυτό που τον ώθησε να οδηγήσει στον θάνατο περίπου 400 ασθενείς, τον ενδιαφέρει περισσότερο να δείξει τον αντίκτυπο που είχαν αυτές του οι εγκληματικές πράξεις και να σχολιάσει την αδιαφορία ενός συστήματος που επιμένει να φορά παρωπίδες απέναντι στο πρόβλημα. Είναι απόλυτα χαρακτηριστική η σκηνή που ο Έντι Ρεντμέιν προσπαθεί να εξηγήσει γιατί έκανε ότι έκανε και η φωνή του πνίγεται από τους ήχους μιας αστυνομικής σειρήνας και από “θλιμμένα¨ βιολιά.

Για την εκπληκτική ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν

Η Τζέσικα Τσαστέιν που ενσαρκώνει την Έιμι, είναι μία νοσοκόμα που δείχνει την όχι τόσο “αυτονόητη” και “απαιτούμενη” ενσυναίσθηση στους ασθενείς της. Μία γυναίκα σπάνια, αφοσιωμένη στο επάγγελμά της της, παρά την καρδιακή πάθηση που την ταλανίζει και θέτει σε υψηλό κίνδυνο την υγεία της. Το βλέμμα της είναι σπαρακτικό. Στο πρόσωπό της καθρεφτίζεται κάτι πραγματικά σπάνιο: η ανθρωπιά και προς τον σωματικά ασθενή και προς τον ψυχικά ασθενή Κάλεν.

Για τον Έντι Ρεντμέιν, τον δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο

Για την επίσης εκπληκτική ερμηνεία του Έντι Ρεντμέιν, του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο. Ο Ρεντμέιν μάς χαρίζει μία ερμηνεία σχεδόν βουβή και ένα βλέμμα τόσο αθώο και καλόκαρδο που είναι πραγματικά αδύνατο να πιστέψει κάποιος πως πίσω από αυτό κρύβεται μία παράλληλα συνειδητή εγκληματική πράξη. Συγκλονιστικές οι σκηνές που ο σκηνοθέτης ζουμάρει πάνω στα υγρά μάτια του, την ασθμαίνουσα αναπνοή του και στις σπασμωδικές κινήσεις των δακτύλων του πάνω στο πρόσωπό του.

Για τους δύο ερευνητές που μοιάζουν να βγήκαν από θεατρικό του Γκόγκολ

Πολύ καλοί στάθηκαν και οι Nnamdi Asomugha και Noah Emmerich ως δύο ερευνητές ντετέκτιβ που προσπαθούν μάταια να ερευνήσουν τα νοσοκομεία που άφησε τα ίχνη του ο Κάλεν. Σαν ήρωες του Γκόγκολ αποτρέπονται διαρκώς από γραφειοκράτες νοσοκομείων που επιμένουν να υποβαθμίζουν τους θανάτους χαρακτηρίζοντάς τους «ανεξήγητα περιστατικά». Παρ’ όλα αυτά καταφέρνουν και βρίσκουν την αχίλλειο πτέρνα του συστήματος, την Έιμι που τους βοηθά να ξετυλίξουν το νήμα του εγκλήματος. ΓΙατί τελικά η λύση πηγάζει συνήθως από το φιλότιμο του ενός.

Για αυτό που τελικά η ταινία αφήνει “πίσω” της

Την ίδια στιγμή η ταινία απαντά ξεκάθαρα στο ερώτημα πώς ο Κάλεν κατάφερε να δολοφονεί ανθρώπους για 16 ολόκληρα χρόνια σε εννέα διαφορετικά νοσοκομεία. Απάντηση που θα σας αφήσουμε να δώσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας βλέποντας την ταινία, γιατί αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα το πρόβλημα όλου του σύγχρονου δυτικού κόσμου και σχετίζεται με την αδιαφορία και κυρίως με την ευθυνοφοβία των υπευθύνων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα