Ένα καινούργιο βραβείο για τους “Bastards”

Ένα καινούργιο βραβείο για τους “Bastards”
Σκηνή από την ταινία του Νίκου Πάστρα "Bastards" ΕΟ

Το νεότευκτο Onassis Cinema Award απονεμήθηκε στην ταινία του Νίκου Πάστρα στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι το τέλος του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και η διοργάνωση βρίσκεται στο ζενίθ της με προβολές, εργαστήρια, παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και ειδικές βραβεύσεις σε διάφορα τμήματα του φεστιβάλ.

Το Onassis Culture, συνεχίζοντας την μακρόχρονη συνεργασία του με το θεσσαλονικιώτικο φεστιβάλ, θέσπισε μόλις ένα νέο βραβείο: το Onassis Cinema Award, το οποίο θα απονέμεται σε ένα από τα ελληνικά πρότζεκτ που συμμετέχουν στην Αγορά, το πιο επαγγελματικό τμήμα της διοργάνωσης.

Έτσι, την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου απονεμήθηκε το παρθενικό βραβείο στην ταινία «Bastards» του Νίκου Πάστρα, που συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress. Στο σκεπτικό της βράβευσης σημειώνεται: «Η ταινία μοιάζει πολιτική, ακόμη και αν δεν μιλάει για πολιτική. Μιλάει για τις αλήθειες της νέας γενιάς χωρίς δίχτυ ασφαλείας, με την ορμή μιας φρέσκιας κινηματογραφικής γλώσσας, και συμπλέει ταυτόχρονα με μια διαχρονική αξία του Ιδρύματος Ωνάση: το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία. Είναι μια ταινία που θέλουμε να δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες».

Το Onassis Culture έμπρακτα στηρίζει το ελληνικό σινεμά κάθε μορφή και έκφρασή του. Ήδη νωρίτερα φέτος, για πρώτη φορά θέσπισε δύο νέα κινηματογραφικά βραβεία, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: το Onassis Film Development Grant, και το Queer Drama Award, που στοχεύουν στην ανάδειξη νέων σινεματικών φωνών.

Συγχρόνως, αρχές του 2022 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ζακλίν Λέντζου, δυο από τους 15 σκηνοθέτες που συμμετείχαν στην προπέρσινη πρωτοβουλία του Onassis Culture με τίτλο «Meet the Future», θα ταξιδέψουν στην Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ως υπότροφες του Ιδρύματος Ωνάση, για να γνωρίσουν από κοντά την κινηματογραφική κοινότητα των ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα