Γκούφι: Όταν εμφανίστηκε στη “Μικρή Γοργόνα” και το “Lion King”

Γκούφι: Όταν εμφανίστηκε στη “Μικρή Γοργόνα” και το “Lion King”

Σαν σήμερα ο Γκούφι εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια ταινία της Disney με τίτλο 'Mickey's Revenue' με το όνομα 'Ντίπυ Ντογκ'. Σύντομα έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων με πολλές "κρυφές" εμφανίσεις σε γνωστές ταινίες.

Ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την πρώτη εμφάνιση του Γκούφι στο σινεμά, σε έναν μικρό ρόλο, δίπλα στον Μίκι Μάους. Η συνέχεια για τον καλοκάγαθο ανθρωπόμορφο σκύλο ήταν μόνο ανοδική.

Από το 1934, με την ταίνια ‘The Orphan’s Benefit’ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του `60, ο Γκούφι εκατοντάδες σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η αδεξιότητα και η καλοσύνη του γίνονται τα στοιχεία που κάνουν το κοινό της Disney να τον λατρέψει.

Ύστερα από μια περίοδο που περιορίζεται κυρίως σε βοηθητικούς ρόλους, το 1992, ο Γκούφι επιστρέφει με την δική του τηλεοπτική σειρά, τo ‘Goof Troop’. Στη σειρά μαθαίνουμε όχι μονο το επώνυμο του (Γκούφι Γκούφ) αλλά και το γεγονός ότι έχει και έναν έφηβο γιο, τον Μαξ Γκούφ! Η ταυτότητα της μητέρας δεν γίνεται γνωστή, αλλά ο Γκούφι γίνεται ένας από τους ελάχιστους χαρακτήρες της Disney με απογόνους.

Η επιτυχία της σειράς είναι τόσο μεγάλη, που η Disney βάζει αμέσως μπρος την παραγωγή μιας ταινίας ως sequel, με πρωταγωνιστές τους Γκούφι – Μαξ – Πιτ και Πιτ Τζούνιορ! Αν και η πρεμιέρα της ταινίας συνέπεσε με εκείνη της πρώτης ταινίας ‘Toy Story’, η ‘Γκουφοταινία’ εξελίχθηκε σε cult classic.

Τα επόμενα χρόνια, ο Γκούφι επέστρεψε κυρίως σε γκεστ εμφανίσεις, όπως το ‘Lion King 1 1/2’ (κυκλοφορία μόνο σε βίντεο), ενώ προηγουμένως τον είχαμε δει και σε ένα αρκετά σύντομο cameo στην ‘Μικρή Γοργόνα’ (!).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα