Η κόντρα Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ προσεχώς...

Η κόντρα Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ προσεχώς...

Η ταινία είναι εξαιρετικά καλογυρισμένη και κάποιοι λένε ήδη ότι θα μπορούσε να μπει στην κούρσα των φετινών Όσκαρ (vid +pics)

Ο Νίκι Λάουντα είναι ένας θρύλος. Τα τελευταία 30 χρόνια δέχθηκε πολλές προτάσεις από παραγωγούς που θα ήθελαν να γυρίσουν την ζωή του σε ταινία, αλλά πάντοτε έδινε αρνητικές απαντήσεις.

Τι συνέβη όμως και συναίνεσε στο να γυριστεί ένα φιλμ - που βγήκε αυτήν την εβδομάδα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους  - με τον βρετανικό τίτλο Rush.

Ο σεναριογράφος  Πίτερ Μόργκαν που υπέγραψε την υπέροχη ταινία The Queen τον έπεισε να δώσει την συγκατάθεσή του, μιλώντας του για την τρομερή σχέση που είχε με τον αντίπαλό του Τζέιμς Χαντ.   

Ο τελευταίος ήταν ένας εξαιρετικός πιλότος, μανιακός πλέϊμποϊ που πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία μόλις 45 ετών. Όσο για τον Λάουντα έχει αποδειχθεί χαλκέντερος και πανέξυπνος. Οχι μόνο ξαναγύρισε στις πίστες μετά το ατύχημα που του προκάλεσε τρομερά εγκαύματα ακόμα και στο πρόσωπο αλλά έφτιαξε και την δική του αεροπορική εταιρεία.

Η ταινία είναι εξαιρετικά καλογυρισμένη και κάποιοι λένε ήδη ότι θα μπορούσε να μπει στην κούρσα των φετινών Όσκαρ.

Η κόντρα Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ προσεχώς...

Ο Λάουντα βοήθησε πολύ τον ηθοποιό Ντάνιελ Μπριλ που τον υποδύεται, να μιμηθεί τις κινήσεις, τον τρόπο ομιλίας και την γλώσσα του σώματος. Ο πιλότος πήγε μαζί με τον Μπριλ – που έπαιξε τον Ασανζ στην ταινία The Fifth Estate ως το Γκραν Πρι της Βραζιλίας για να τον βάλει στο πνεύμα της φόρμουλα 1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Rush (I) Full Movie (2013) : A biography of Austrian Formula 1 champion driver Niki Lauda 1976

SHARE:

24Media Network