Η Μαρία, η Κάλλας, και ο Τομ Βολφ συναντούν το κοινό

Η Μαρία, η Κάλλας, και ο Τομ Βολφ συναντούν το κοινό

Ειδική προβολή του βιογραφικού ντοκιμαντέρ «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται», και ερωταπαντήσεις με τον σκηνοθέτη του την Παρασκευή στον Δαναό.

Από το γκλιτεράτο μετα-σόου της Μαρίνα Αμπράμοβιτς στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και το ακόμη πιο αστραφτερό αμφιλεγόμενο άγαλμα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι την ωραία Μόνικα στο Ηρώδειο, αλλά και την Μαρία Ναυπλιώτου που επιστρέφει από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις παραστάσεις του «Master Class» στο Παλλάς, η Μαρία Κάλλας έχει ομολογουμένως την τιμητική της τον τελευταίο καιρό. Όχι πως χρειάζονται και τίποτα συγκεκριμένες αφορμές –η διαχρονική divina του παγκόσμιου λυρικού μελοδράματος παραμένει πάντα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.

Αυτή την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η filmtrade σε συνεργασία με τον κινηματογράφο «Δαναό» διοργανώνουν μια (και μοναδική, δεν έχει άλλη) προβολή της ταινίας «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται», παρουσία του σκηνοθέτη της, Τομ Βολφ. Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος Γάλλος πολυκαλλιτέχνης (τραγουδιστής/ ηθοποιός/ σκηνοθέτης/ φωτογράφος/ συγγραφέας) κατά δήλωσή του «ανακάλυψε» την Κάλλας κάπως αργά, αλλά η συνάντησή του με τον μύθο της τον συνεπήρε κανονικά. Και οδήγησε στην δημιουργία του βιογραφικού ντοκιμαντέρ «Maria by Callas» (2017), που έχει τύχει πολύ θετικής κριτικής, ενώ έγινε και βιβλίο το 2020, αλλά και το όχημα για την παράσταση της Μπελούτσι.

Στο φιλμ, η γυναίκα που για χρόνια παλινδρομούσε μεταξύ της σκέτης Μαρίας και της μυθικής Κάλλας εξιστορεί η ίδια την ζωή της. Συνεντεύξεις, σπάνιο υλικό από παραστάσεις της και πλάνα αρχείου που δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά συνθέτουν το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας φλογερής όσο και ευάλωτης. Την off φωνή της Κάλλας αναλαμβάνει η υπέροχη Φανί Αρντάν (που έχει υποδυθεί την ντίβα στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Κάλλας για πάντα»), ενώ εμφανίζονται, εκτός από την Μαρία και φυσικά τον Αριστοτέλη Ωνάση, οι Ιβ Σαν Λορόν, Μέριλιν Μονρόε, Αλέν Ντελόν, Λουκίνο Βισκόντι, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Λιζ Τέιλορ, Μπριζίτ Μπαρντό, Τζον Κένεντι κ.ά.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης του θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού με συντονίστρια την μεταφράστρια της ταινίας, Μελισσάνθη Γιαννούση.

Πληροφορίες: Στις 20:00 την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, 210-6922655), είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα