ΗΠΑ: Κάτι λιγότερο από 200.000 δολάρια για την πρώτη κάπα του Superman

Από τη δημοπρασία όπου πουλήθηκε η πρώτη κάπα του Superman.
Από τη δημοπρασία όπου πουλήθηκε η πρώτη κάπα του Superman. FACEBOOK/ JULIEN'S AUCTIONS

Περίπου 30.000 δολάρια πουλήθηκε, στην ίδια δημοπρασία, η στολή που φορούσε ο ηθοποιός σερ Πάτρικ Στιούαρτ στο Star Trek όταν υποδυόταν τον κυβερνήτη Ζαν-Λικ Πικάρ.

Η πρώτη κάπα που φορούσε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ στην ταινία "Superman" πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες έναντι 193.750 δολαρίων (περίπου 174.000 ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions.

Συνολικά για τα γυρίσματα της ταινίας "Superman", η οποία βγήκε στις αίθουσες το 1979, χρησιμοποιήθηκαν από τον ομώνυμο ήρωα μόνον έξι κόκκινες κάπες.

ADVERTISING

Ανάμεσα στα περίπου 400 αντικείμενα που πωλούνταν στη δημοπρασία αυτή βρίσκονταν επίσης πολλά κοστούμια του "Star Trek", όπως η στολή που φορούσε ο ηθοποιός σερ Πάτρικ Στιούαρτ όταν υποδυόταν τον κυβερνήτη Ζαν-Λικ Πικάρ, η οποία πωλήθηκε έναντι 28.800 δολαρίων (περίπου 25.000 ευρώ) ή η στολή που φορούσε ο Λέοναρντ Νίμοϊ υποδυόμενος τον Σποκ στο "Star Trek: Deep Space Nine", η οποία αγοράστηκε έναντι 20.000 δολαρίων (σχεδόν 18.000 ευρώ).

Υψηλότερη τιμή έπιασε η στολή που φορούσε ο Νταν Ακρόιντ στο "Ghostbusters II", η οποία πωλήθηκε έναντι 32.000 δολαρίων (περίπου 28.000), πρόσθεσε ο οίκος Julien's Auctions, ο οποίος εξειδικεύεται στις δημοπρασίες σουβενίρ και αντικειμένων συλλογών που συνδέονται με το Χόλιγουντ και τους αστέρες του.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network