Μια αποκλειστική πρώτη ματιά στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε

Διαβάζεται σε 3'
Μια αποκλειστική πρώτη ματιά στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε
Apple TV+

Ένα αποκλειστικό βίντεο featurette αποκαλύπτει γιατί ο Σκορσέζε ασχολήθηκε με αυτή την ιστορία αμερικάνικης απληστίας και βίας.

Στα 80 του πια, και σε ένα από τα πιο δημιουργικά σερί ολόκληρης της καριέρας του, κάθε φορά που ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει νιώθει κανείς όχι μόνο πως βρίσκεται στα χέρια του ικανότερου κινηματογραφικού αφηγητή, αλλά πλέον και το ίδιο το βάρος της Ιστορίας.

Κάθε νέα ταινία μετράει πιο πολύ και για τον ίδιο, λέγοντας ιστορίες συνταρακτικά προσωπικές (όπως το “Silence”) ή έπη τα οποία αναστοχάζονται πάνω στην ίδια του την καριέρα (το μνημειώδες “Irishman”) ή, τελικά, σκληρά νουάρ πάνω στην κληρονομιά αίματος της ίδιας της λευκής Αμερικής.

Η ταινία “Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού” που κυκλοφορεί σύντομα στις αίθουσες, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν από το 2017, τοποθετείται στην Οκλαχόμα του 1920, όπου στην κοινότητα Οσέιτζ έχει ανακαλυφθεί κοίτασμα πετρέλαιου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αποκτήσουν τεράστιο πλούτο. Όταν πολλά μέλη της φυλής ινδιάνων Οσέιτζ αρχίζουν να δολοφονούνται υπό μυστηριώδεις κι αδιευκρίνιστες συνθήκες, κανείς δεν να ερευνεί τους φόνους. Η ζωή, απλώς, συνεχίζεται.

Παρατηρούμε σταδιακά τους σχεδόν σιωπηλούς τρόπους με τους οποίους ένα απάνθρωπο συλλογικό συμφέρον δημιουργεί ένα ολόκληρο σύστημα στήριξης, εκτέλεσης και απόκρυψης φρικτών πράξεων. Κεντρικό ρόλο αποκτά ο Έρνεστ Μπέρκχαρτ του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος επιστρέφει στην κοινότητα όπου κουμάντο κάνει ο θείος του, Γουίλιαμ Χέιλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο). Ο Έρνεστ γνωρίζει την Μόλι, ένα πλούσιο μέλος της φυλής, και αρχίζει να την μεταφέρει με το αυτοκίνητό του– κι αυτό που τόσο αγνά ξεκινάει ως αληθινό ρομάντζο ανάμεσά τους, σταδιακά θα μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς γύρω από τη Μόλι δημιουργείται μια αλυσίδα θανάτου και τραγωδίας.

Η ταινία είναι σκληρή, σκοτεινή, αλλά και χωρίς να της λείπουν γενναίες δόσεις μαύρου χιούμορ, με τον ΝτιΚάπριο και τον Ντε Νίρο να παραδίδουν ερμηνείες-highlight καριέρας και με την αποκάλυψη Λίλι Γκλάντστοουν ανάμεσά τους να κάνει τους θεατές να παραμιλούν ήδη από την πρεμιέρα του φιλμ στις Κάννες – και να θεωρείται ήδη ένα από τα μεγάλα φαβορί για το επερχόμενο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το News24/7 εξασφάλισε ένα αποκλειστικό πρώτο κλιπ από το backstage της ταινίας, με τον Σκορσέζε και τους τρεις πρωταγωνιστές του να εξηγούν γιατί ήταν τόσο σημαντικό να ειπωθεί αυτή η ιστορία:

 

Περισσότερα για την ταινία, μια από τις καλύτερες που θα δούμε ολόκληρο το ‘23, μπορείτε να διαβάσετε από την ανταπόκρισή μας από τις Κάννες.

Info:

Οι “Δολοφόνοι του Ανθισμένοι Φεγγαριού” κυκλοφορούν στις αίθουσες 19 Οκτωβρίου από την Feelgood.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα