Ο τελευταίος λόγος στον Σιάμαλαν

Ο τελευταίος λόγος στον Σιάμαλαν

Ο διάσημος Ινδο-Αμερικανός σκηνοθέτης θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου.

«Αισθάνομαι χαρά και τιμή που ο Εμ Νάιτ Σιάμαλαν αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.» Μ’ αυτά τα λόγια ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, Κάρλο Κατριάν, έδωσε την είδηση για το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Στην πορεία της καριέρας του έχει διαμορφώσει ένα σύμπαν, στο οποίο οι φόβοι και οι επιθυμίες στέκονται δίπλα-δίπλα,» συνέχισε ο Κατριάν αναφερόμενος στον Ινδο-Αμερικανό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό που έχει υπογράψει πασίγνωστες ταινίες, σαν την «Έκτη αίσθηση» (1999) και τον «Διχασμένο» (2016). «Στους κόλπους της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας ο Σιάμαλαν είναι μια μοναδική μορφή, έχοντας παραμείνει πιστός στο όραμά του. Αυτή η ειλικρίνεια και η προσήλωση απέναντι στα ιδεώδη είναι αυτό ακριβώς που επιζητούμε για την επιλογή των ταινιών μας,» κατέληξε το αφεντικό της Μπερλινάλε.

Από την πλευρά του, ο Σιάμαλαν δήλωσε: «Πάντοτε αισθανόμουν σαν ανεξάρτητος κινηματογραφιστής μέσα στο χολιγουντιανό σύστημα. Γιατί είναι ακριβώς αυτά τα διαφορετικά και ανορθόδοξα πράγματα μέσα μας που καθορίζουν την προσωπική μας φωνή. Πάντα προσπαθούσα να διατηρήσω αυτά τα πράγματα μέσα μου, και να ενθαρρύνω τους άλλους να διαφυλάξουν αυτές τις ποιότητες στην τέχνη τους, αλλά και στον εαυτό τους. Το ότι μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην Μπερλινάλε σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Αντιπροσωπεύει την υπέρτατη καταξίωση για έναν κινηματογραφιστή. Το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να στηρίξω και να χαρώ τα μεγαλύτερα ταλέντα της [κινηματογραφικής] αφήγησης είναι ένα δώρο που αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά.»

Ας σημειωθεί, ότι μετά το φετινό φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο είχε υβριδική μορφή (λίγο διαδικτυακά, λίγο δια ζώσης), η διοργάνωση του 2022 θα διεξαχθεί κανονικά, με την παλιά γνωστή μορφή, ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα