Όσκαρ 2020: Τα 45 δευτερόλεπτα που εξόργισαν τον Μπραντ Πιτ

Όσκαρ 2020: Τα 45 δευτερόλεπτα που εξόργισαν τον Μπραντ Πιτ
Ο Brad Pitt Chris Pizzello/Invision/AP

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μπραντ Πιτ κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία "Once Upon a Time in Hollywood" και στην ομιλία του άφησε μεταξύ άλλων και πολιτικές αιχμές.

Στην κατηγορία Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το βραβείο πήρε ο Μπραντ Πιτ για τον ρόλο του κασκαντέρ Κλιφ Μπουθ στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο “Once Upon a Time in Hollywood” (Κάποτε στο Χόλιγουν).





Δείτε όλες τις εξελίξεις για τα Όσκαρ 2020 μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7.

Όταν ξεκίνησε την ομιλία του, παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο, ο Πιτ εμφανίστηκε καυστικός και έδωσε ένα πολιτικό στίγμα: «Μου είπαν ότι έχω μόνο 45 δευτερόλεπτα φέτος, που είναι 45 δευτερόλεπτα περισσότερο από όσα έδωσε η Γερουσία στον Τζον Μπόλτον την εβδομάδα που πέρασε» είπε ο ηθοποιός, αναφερόμενος στην έλλειψη μαρτύρων κατά την πρόσφατη εκδίκαση της παραπομπής του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Σκέφτομαι ότι ίσως ο Κουέντιν (Ταραντίνο) πρέπει να κάνει μια ταινία γι ‘αυτό. Τελικά, οι ενήλικες κάνουν το σωστό» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Πιτι ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη, τον οποίο χαρακτήρισε «αυθεντικό» και «μοναδικό»: «Κουέντιν, το βραβείο αυτό είναι για σένα γιατί είσαι αυθεντικός, είσαι ταλαντούχος Η κινηματογραφική βιομηχανία θα ήταν ένα πολύ πιο ξηρό μέρος χωρίς εσένα» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: «Λίο, ζω για να πίνουμε κοκτέιλ μαζί φίλε μου.»

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι η νίκη του αυτή τον γεμίζει νοσταλγία και θυμήθηκε τους γονείς του που τον είχαν πάει σε ένα drive-in για να δουν τον Butch Cassidy και το Sundance Kid. «Και θυμάμαι την Τζίνα (Ντέιβις) και τον Ρίνλτεϊ (Σκοτ) που μου έδωσαν την πρώτη μου ευκαρία, και θυμάμαι και όλους τους υπέροχους ανθρώπους που συνάντησα στον δρόμο για να σταθώ εδώ τώρα. “Κάποτε στο Χόλιγουντ”… αυτή δεν είναι η αλήθεια;» είπε ο Πιτ.

«Να δώσουμε επίσης λίγη παραπάνω αξία στους κασκαντέρ. Αυτό είναι για τα παιδιά μου που χρωματίζουν κάθε τι που κάνω. Σας αγαπώ» κατέληξε.

Η Regina King δίνει στον Brad Pitt το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου Chris Pizzello/Invision/AP

Το Όσκαρ Β’ Ανδρικού που παίρνει ο Μπραντ Πιτ είναι το πρώτο αγαλματίδιο που παίρνει ως ηθοποιός, ενώ είχε πάρει ακόμη ένα αλλά ως παραγωγός για το “12 χρόνια σκλάβος”.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν υποψήφιος φέτος στη συγκεκριμένη κατηγορία με τους:

– Τομ Χανκς, «A Beautiful Day in the Neighborhood»

– Αντονι Χόπκινς, «The Two Popes»

– Αλ Πατσίνο, «The Irishman»

– Τζο Πέσι, «The Irishman»

– Μπραντ Πιτ, «Once Upon a Time in Hollywood»

Κέρδισαν Βραβεία? Κέρδισαν μία θέση στη Nova. Απόλαυσε βραβευμένες ταινίες της χρονιάς με Nova Cinema pack μόνο με 19,90€ το μήνα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα