Όσκαρ 2024: Στον Κίλιαν Μέρφι το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Οπενχάιμερ”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κίλιαν Μέρφι πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
Ο Κίλιαν Μέρφι πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου AP Photo/Chris Pizzello

Μεγάλος νικητής του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου αναδείχθηκε ο Κίλιαν Μέρφι για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, “Οπενχάιμερ”.

Ο ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, για τη συμμετοχή του στην ταινία “Οπενχάιμερ” και αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της βραδιάς.

Αφού κυριάρχησε σε όλα τα ως τώρα βραβεία, σαρώνοντας στις κορυφαίες κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA και πολλά άλλα βραβεία, το “Οπενχάιμερ” συνέχισε το επιτυχημένο σερί, με τον Κίλιαν να κερδίζει Όσκαρ για την εμβληματική ερμηνεία του.

Ο Κίλιαν Μέρφι αφιέρωσε το Όσκαρ του στην νικητήρια ομιλία του στους ειρηνοποιούς του σήμερα“. “Καλώς ή κακώς ζούμε στον κόσμο που δημιούργησε ο Οπενχάιμερ και θέλω να αφιερώσω το βραβείο σ’ αυτούς που προσπαθούν για την ειρήνη”, είπε ο Κίλιαν Μέρφι στην ομιλία του, κάνοντας έμμεση αναφορά στους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Κίλιαν Μέρφι πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
Ο Κίλιαν Μέρφι πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Νόλαν δούλεψε πάνω στο βιβλίο American Prometheus, μπλέκοντας τις πτυχές της ιστορίας του Οπενχάιμερ με εκείνες των πολιτικών βλέψεων του Λιούις Στράους, και με τον ρόλο που εκείνος έπαιξε στην περιθωριοποίηση του Οπενχάιμερ όταν εκείνος στράφηκε εναντίον της βόμβας.

Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν οι:

  • Μπράντλεϊ Κούπερ (Ο Μαέστρος)
  • Κόλμαν Ντομίνγκο (Rustin)
  • Πολ Τζιαμάτι (Τα Παιδιά του Χειμώνα)
  • Τζέφρι Ράιτ (American Fiction)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα