Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Απορρίφθηκε η μήνυση των πρωταγωνιστών για παιδική πορνογραφία

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Απορρίφθηκε η μήνυση των πρωταγωνιστών για παιδική πορνογραφία
Καρέ από την ταινία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" Youtube

Οι Ολίβια Χάσεϊ και Λέοναρντ Γουάιτινγκ κατηγοόρησαν την εταιρεία Paramount για "παιδική πορνογραφία", λόγω των γυμνών σκηνών στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ενώ ήταν ανήλικοι.

Ένας δικαστής στην Καλιφόρνια απέρριψε την Πέμπτη (25/05) μια μήνυση που είχαν ασκήσει οι πρωταγωνιστές της εμβληματικής κινηματογραφικής ταινίας “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (Romeo and Juliet) κατά της εταιρείας παραγωγής Paramount Pictures για μια σκηνή στην οποία οι χαρακτήρες τους ξυπνούν στο κρεβάτι μαζί γυμνοί.

Κρίθηκε ότι η απεικόνισή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί “παιδική πορνογραφία” και ότι κατέθεσαν την αγωγή τους πολύ αργά.

Συγκεκριμένα, οι δύο διάσημοι ηθοποιοί Ολίβια Χάσεϊ (Olivia Hussey) και Λέοναρντ Γουάιτινγκ (Leonard Whiting) κατηγορούσαν την εταιρεία ταινιών για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Στην αγωγή τους ισχυρίζονταν ότι η Paramount, ο διανομέας της ταινίας, “ήξερε ή όφειλε να γνωρίζει ότι οι εικόνες των γυμνών σωμάτων των εναγόντων είχαν ληφθεί κρυφά και παράνομα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων”. Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι των ηθοποιών έγραψαν ότι η σκηνή χαρακτηρίστηκε “παιδική πορνογραφία”.

Ένας δικηγόρος της Paramount αμφισβήτησε την εκτίμηση των ηθοποιών για την ταινία, η οποία κέρδισε δύο Όσκαρ, υποστηρίζοντας στα δικαστικά έγγραφα ότι η σκηνή δεν είναι πρόστυχη ή άσεμνη, ενώ πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί τους ήταν πολύ παλιοί για να προσαχθούν στο δικαστήριο.

“Το γεγονός ότι το φιλμ δεν είναι “παιδική πορνογραφία” υποστηρίζεται, φυσικά, και από το γεγονός ότι η ταινία είναι εξαιρετικά διάσημη, διανέμεται εδώ και πενήντα πέντε χρόνια και έχει προβληθεί από εκατομμύρια Αμερικανούς
(συμπεριλαμβανομένων φοιτητών μελετώντας τον Σαίξπηρ στο σχολείο), χωρίς κανέναν ισχυρισμό από τις αρχές επιβολής του νόμου, τους ενάγοντες ή τους γονείς τους ότι πρόκειται για “παιδική πορνογραφία””
έγραψε ο δικηγόρος της Paramount, Richard B. Kendall,.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος των ηθοποιών κατήγγειλε την απόφαση και δήλωσε ότι οι ηθοποιοί σκοπεύουν να καταθέσουν νέα αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση αφορούσε μία σκηνή με γυμνό, η οποία φέρεται να γυρίστηκε χωρίς τη συγκατάθεσή των δύο ηθοποιών, που τότε ήταν 15 και 16 χρονών, δηλαδή ανήλικοι.

Η σκηνή είχε εικόνες από τους γλουτούς του 72χρονου σήμερα Λέοναρντ Γουάιτινγκ και το γυμνό στήθος της 71χρονης σήμερα Ολίβιας Χάσεϊ.

Η αγωγή ανέφερε ότι και οι δύο ηθοποιοί ζητούν αποζημίωση “που πιστεύεται ότι ξεπερνά τα 500.000.000 δολάρια” για να αντιστοιχεί στο ποσό που έχει κερδίσει η ταινία από το 1968.

Στην καταγγελία τους ισχυρίζονταν ότι ο αείμνηστος σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι είπε στους πρωταγωνιστές ότι η ταινία δεν θα περιλάμβανε γυμνό, αλλά κατέληξε να αθετήσει τον λόγο του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα