Στριμάρουν τώρα: Ελληνικό ερωτικό σινεμά των ‘70s, Παζολίνι και ταξίδια στο φεγγάρι

Στριμάρουν τώρα: Ελληνικό ερωτικό σινεμά των ‘70s, Παζολίνι και ταξίδια στο φεγγάρι

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα ένα αγόρι ονειρεύεται το φεγγάρι, ο Γουίλεμ Νταφόε παίζει τον Παζολίνι και οι καλτ ερωτικές ταινίες από την Ελλάδα του ’70 έχουν την τιμητική τους.

***

Apollo 10½: A Space Age Childhood

Ένας άντρας αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του ως 10χρονο αγόρι στο Χιούστον του 1969, πλέκοντας μεταξύ τους νοσταλγικές ιστορίες της νιότης με μια φανταστική εξιστόρηση ενός ταξιδιού στο φεγγάρι. Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (“School of Rock”, “Boyhood”, τριλογία “Before”) επιστρέφει στο στυλ ροτοσκοπικού animation που είχε χρησιμοποιήσει σε κάποιες από τις ξεχωριστές ταινίες του, το “Waking Life” και το “A Scanner Darkly” για να πει μια νοσταλγική ιστορία ενηλικίωσης που τοποθετείται χρονικά πριν την προσελήνωση του Apollo 11.

Στριμάρει: Netflix

‘70s Greek Erotica

Λίγο καλτ, λίγο ένοχη απόλαυση, λίγο κι ένα παράθυρο σε μια περασμένη εποχή της ίδιας της Ελλάδα. Το ήδη πολυσυζητημένο αφιέρωμα συγκεντρώνει έντεκα τίτλους του ελληνικού ερωτικού σινεμά της δεκαετίας του ‘70 όπως το “Κορίτσι και το Άλογο”, “Άγουρη Σάρκα”, “Πιο Θερμή κι από τον Ήλιο” κι άλλα. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, Άννα Φόνσου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ελένη Ανουσάκη, Μαρία Αλιφέρη, Ούντο Κιρ, Μπέτυ Αρβανίτη, Έλενα Ναθαναήλ.

Στριμάρει: Cinobo

Bella

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου. Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός. Μια εκπληκτική ταινία εποχής που καταγράφει το γύρισμα μιας ολόκληρης εποχής μέσα από ένα ολότελα προσωπικό βίωμα. Η μικρού μήκους ταινία της Θέλγιας Πετράκη δικαίως σάρωσε τα βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας και τιμήθηκε με το αντίστοιχο περσινό Ίρις.

Στριμάρει: ErtFlix (ως 13/4)

Παζολίνι

Νοέμβριος 1975. Σε μία διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του “Salo”, καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της ζωής του ο Παζολίνι περνά τις ώρες του με την πολυαγαπημένη του μητέρα και αργότερα με τους καλούς του φίλους, πριν τελικά αναζητήσει τη νυχτερινή περιπέτεια στην Αιώνια Πόλη. Ο Γουίλεμ Νταφόε πρωταγωνιστεί σε μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του Έιμπελ Φεράρα.

Στριμάρει: Viva

Zero Fucks Given

H Αντέλ Εξαρχόπουλος στην πιο έξαλλη ερμηνεία της καριέρας της, στο ρόλο αεροσυνοδού σε μια low-cost αεροπορική εταιρεία. Η Κασάντρα πάντα είναι διατεθειμένη να κάνει το κάτι παραπάνω προκειμένου να βγει η δουλειά, την ώρα που εκτός ωραρίου βρίσκεται διαρκώς σε κάποιο πάρτυ ή ανάμεσα σε dating apps. Όταν ξαφνικά χάσει τη δουλειά της, τι είναι τελικά αυτό που της απομένει από τον εαυτό της; Μοντέρνο, επίκαιρο και στυλάτο.

Στριμάρει: Mubi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα