Τα Μετέωρα πηγή έμπνευσης της κοιλάδας του Eyrie στο "Game of Thrones"

Greece, Meteora
Greece, Meteora GETTY IMAGES

Οι επιβλητικοί βράχοι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί τα δικά μας Μετέωρα αποτέλεσαν την έμπνευση για την “κοιλάδα του Eyrie” της γνωστής σειράς “Game of Thrones”.

Στα Μετέωρα, που αποτελούν Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, φιλοξενούνται σήμερα  6 μοναστήρια, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των επιβλητικών βράχων, ενώ παλιότερα υπήρχαν ακόμα και 24 μοναστήρια. Οι βράχοι των Μετεώρων κόβουν την ανάσα του επισκέπτη, καθώς ξεπερνούν τα 396 μέτρα και η εντύπωση που του αφήνουν είναι ότι αιωρούνται στον αέρα, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά τους.

The Holy Monastery of Varlaam, Greece
The Holy Monastery of Varlaam, Greece GETTY IMAGES/FLICKR RF

Σύμφωνα με το Atlas Obscura, η περιοχή είναι ως επί το πλείστον ανεξερεύνητη από τουρίστες, αλλά αυτό είναι πιθανόν να αλλάξει, λόγω του ρόλου των Μετεώρων στη δημοφιλή σειρά “Game of Thrones” ως “κοιλάδα του Eyrie”. Η παρουσία της τοποθεσίας στη σειρά, μπορεί να τη μετατρέψει σε προορισμό για τους fans της σειράς, που επιθυμούν να βρεθούν και να θαυμάσουν από κοντά τις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Τα Μετέωρα εμφανίζονται επίσης στην ταινία του James Bond, “For Your Eyes Only”.

Τα Μετέωρα πηγή έμπνευσης της κοιλάδας του Eyrie στο

Κι αν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για κάποιον ώστε να επισκεφθεί τα Μετέωρα, υπάρχουν μερικοί ακόμα, όπως η ανάβαση και η εκπληκτική θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν στους βράχους και να επισκεφθούν τα μοναστήρια που σώζονται. Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι θρησκευόμενος, αυτή η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη.

(Πηγή: Huffington Post)

SHARE:

24Media Network