Joker: Τι απέγινε η Σόφι – Κομμένη σκηνή απαντά στο αν ο ήρωας σκότωσε τη γειτόνισσά του

Joker: Τι απέγινε η Σόφι – Κομμένη σκηνή απαντά στο αν ο ήρωας σκότωσε τη γειτόνισσά του
Warner Bros

Ο σκηνοθέτης έχει απαντήσει για το εάν ο Joker σκότωσε τη γειτόνισσά του Σόφι , ωστόσο το σενάριο της ταινίας δίνει την επίσημη απάντηση στο τι κατάληξη είχε η ηρωίδα.

Πολλές ήταν οι σκηνές της ταινίας “Joker” που έγειραν ερωτήματα στους θεατές. Μία από αυτές είναι και η σκηνή που εξελίσσεται στο διαμέρισμα της Σόφι Ντουμόντ, της γειτόνισσας του Άρθουρ Φλεκ, δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς επέλεξε να μη δείξει το τέλος της σκηνής και την κατάληξη της ηρωίδας αλλά να αφήσει το κοινό να “μαντέψει” τι απέγινε…

ΠΡΟΣΟΧΗ – Ακολουθούν spoilers:

Ειδικότερα, στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας, οι θεατές μένουν με την εντύπωση ότι ο Τζόκερ – κατά κόσμον Άρθουρ Φλεκ – ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη γειτόνισσά του Σόφι Ντουμόντ, συνάπτει ερωτική σχέση μαζί της. Τους παρακολουθούμε να γευματίζουν, να φλερτάρουν, να του συμπαραστέκεται όταν η μητέρα του είναι στο νοσοκομείο.

Όταν ωστόσο ο ήρωας φτάνει στη δραματική του κορύφωση και “μεταμορφώνεται” σε Τζόκερ, έρχεται η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, η οποία είναι ότι η όλη σχέση με τη Σόφι ήταν απλά κατασκεύασμα της φαντασίας του και δεν υπήρξε ποτέ. Ο Φλεκ λίγο πριν το δραματικό φινάλε της ταινίας εισβάλει στο διαμέρισμα της Σόφι και την περιμένει στον καναπέ της. Όταν εκείνη μπαίνει στο δωμάτιο τρομάζει – ευλόγως- που τον βλέπει εκεί και τον παρακαλά να φύγει, φοβούμενη ότι θα της κάνει κακό. Στο ζενίθ της παράνοιάς του ο Φλεκ δε φεύγει αμέσως και λίγα λεπτά αργότερα τον βλέπουμε να έχει βγει από το διαμέρισμα και να περπατά στον διάδρομο της πολυκατοικίας, χωρίς να ξέρουμε τι εξελίχθηκε στο διαμέρισμα και αν σκότωσε την όμορφη κοπέλα ή όχι.

Η σκηνή – γρίφος:

Μετά από πιέσεις θαυμαστών και δημοσιογράφων ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για την πολύκροτη σκηνή: «Σίγουρα δεν σκοτώνει τη Σόφι. Μας άρεσε η ιδέα ότι είναι σχεδόν σαν τεστ για το κοινό και προκειμένου να αναρωτηθεί: “Πόσο σαλταρισμένος είναι αυτός;”. Οι περισσότεροι, όμως, με τους οποίους μίλησα, πιστεύουν ότι δεν την σκότωσε γιατί καταλαβαίνουν ότι σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι, ακόμη και ως κακοποιός, ζούσε με έναν συγκεκριμένο κώδικα. Φυσικά, και δεν σκότωσε αυτήν τη γυναίκα» είπε ο Φίλιπς, μιλώντας στο IndieWire.

Ακόμα και αν υπάρχει μερίδα θεατών που δεν πείστηκε από την τοποθέτηση του σκηνοθέτη, πριν λίγες ημέρες δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα το σενάριο της ταινίας, το οποίο αποκαλύπτει μέσα από μια κομμένη σκηνή τι ακριβώς απέγινε η Σόφι. Αρχικά στο κείμενο υπήρχε μια σκηνή, στην οποία ο Φλεκ, λίγο πριν πάει στο στούντιο της εκπομπής του Μάρεϊ Φράνκλιν, εμφανίζεται στην κουζίνα του να γράφει σε ένα χαρτί «… Στο “Murray Franklin Tonight” – Σε παρακαλώ δες το». Βάζει το χαρτί σε ένα φάκελο που απευθύνεται στη Σόφι και στη συνέχεια, έχοντας ήδη ντυθεί σαν Τζόκερ, φτάνει έξω από το διαμέρισμά της και αφήνει τον φάκελο στην πόρτα. Βγάζει κάτι ακόμα από την τσέπη του και το αφήνει μαζί με τον φάκελο. Καθώς απομακρύνεται βλέπουμε ότι ήταν το “μαγικό ραβδί” του που έβγαζε λουλούδια.

Η σκηνή αυτή από μόνη της δεν εγγυάται ότι η Σόφι είναι εν ζωή, ωστόσο λίγο μετά στο σενάριο ακολουθεί μια ακόμα κομμένη σκηνή που βλέπουμε τη Σόφι, ζωντανή στο διαμέρισμά της, να έχει διαβάσει το σημείωμα και να παρακολουθεί μαζί με το παιδί της στην τηλεόραση την εκπομπή που είναι προσκεκλημένος ο Τζόκερ. Όταν ο ήρωας δολοφονεί τον παρουσιαστή, η Σόφι ουρλιάζει έντρομη και το παιδί της βάζει τα κλάμματα.

Κοινώς, όσοι υποστήριξαν ότι ο Φλεκ έχει έναν δικό του ηθικό κώδικα να μην “τιμωρεί” όσους δεν τον έχουν βλάψει, ίσως έχουν δίκιο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα