Θεσσαλονίκη 2013: Τι να δείτε σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Θεσσαλονίκη 2013: Τι να δείτε σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Από τις προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το flix σάς προτείνει για σήμερα ορισμένες. Διαβάστε αναλυτικά

Από flix team

Με τον Τζιμ Τζάρμους να αποχωρεί σήμερα από την πόλη, οι προβολείς του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτουν δικαιωματικά στην μεγάλη ελληνική πρεμιέρα που έρχεται φορτωμένη με πρόκληση, buzz και βραβεία από τη Βενετία.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς βρίσκεται εδώ μαζί με τους συντελεστές και το πρωταγωνιστικό του καστ για την ελληνική πρεμιέρα του «Miss Violence». Η προβολή των 20.30 στο Ολύμπιον είναι sold out, αλλά ακόμα κι αν δεν επιχειρήσετε να το τολμήσετε για τις τελευταίες κενές θέσεις που παρουσιάζονται λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν οι ταινίες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η ταινία σε λίγες μέρες κάνει την κανονική της πρεμιέρα στις αίθουσες. Παράλληλα, στο διαγωνιστικό αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα του φεστιβάλ, υπάρχουν ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Από τις σημερινές προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λοιπόν (διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ) σας προτείνουμε:

«Suzanne» της Κατέλ Κιγιεβερέ / Διεθνές Διαγωνιστικό H Σουζάν δεν είναι μόνη της. Μεγαλώνει μαζί με την αδελφή της στην εργατική νότιο Γαλλία, σ' ένα σπίτι που το κρατά δυναμικά, τρυφερά και άγαρμπα ο χήρος νταλικέρης πατέρας τους.

Η Σουζάν μοιάζει ήσυχο κορίτσι - τα εφηβικά της χρόνια είναι πολύ πιο ντροπαλά από αυτά της επαναστάτριας ατίθασης αδελφής της. Κι όμως η Σουζάν μένει έγκυος μαθήτρια και καταλήγει ανύπαντρη μητέρα. Κι όταν ο μικρός Κριστιάν γίνεται 5 χρονών, η Σουζάν ερωτεύεται έναν γοητευτικό τυχοδιωκτάκο, κι εγκαταλείποντας το παιδί της, το σκάει μαζί του. Κάτι που θα πληρώσει ακριβά. Οπως αφηγείται και το ομώνυμο τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν που πέφτει στους τίτλους τέλους (από την ηλεκτρισμένη διασκευή της Νίνα Σιμόν) η Σουζάν είναι ένα αερικό. Και η ζωή της την ξεβράζει κάπου ανάμεσα στα σκουπίδια και τα λουλούδια, όπου πρέπει κάποτε να σοβαρευτεί και να κοιτάξει προσεχτικά για να βρει γαλήνη. Η Κατέλ Κιγιεβερέ, μετά το «Love Like Poison», επιστρέφει με άλλη μία ιστορία εγκατάλειψης. Με ακόμα μία επώδυνη ενηλικίωση.

Η νευρώδης κινηματογράφηση και τα γρήγορα μονταζιακά περάσματα στην αφήγηση, εξισορροπούνται, ηρεμούν και πλημμυρίζουν συναίσθημα μέσα από τις πραγματικά εξαιρετικές ερμηνείες πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών. Με την Σαρά Φορεστιέ να ηγείται ως πρωταγωνίστρια και την κόντρα-ερμηνεία του κωμικού Φρανσουά Νταμιάν στο ρόλο του πατέρα να ακολουθεί, όλο το καστ εντυπωσιάζει με ουσιαστική ενέργεια και τίποτα περιττό. Μία μικρή ταινία, αλλά μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη από τη Γαλλία. Ολύμπιον / 18.00.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

 

Πηγή: flix.gr

SHARE:

24Media Network