Τι είναι το βραβευμένο “Cavewoman” με την Αγγελική Παπούλια;

Τι είναι το βραβευμένο “Cavewoman” με την Αγγελική Παπούλια;

Η νέα ταινία παραγωγής Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκας, ξεχώρισε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το “Cavewoman”, η νέα ταινία του Σπύρου Σταθουλόπουλου με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Παπούλια, απέσπασε το βραβείο “Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου” στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, όταν μια αντάρτισσα ξεκινά μια επιχείρηση εκδίκησης για να δολοφονήσει τη μητέρα της, στο όνομα του Θεού. Το φιλμ είναι γυρισμένο από τον Σπύρο Σταθουλόπουλο, τον ελληνοκολομβιανό σκηνοθέτη που πριν μερικά χρόνια έκανε αίσθηση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα με την εντυπωσιακή, καλτ περιπέτεια-μονοπλάνο “PVC-1” που είχε κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Καννών.

Το “Cavewoman” είναι εμπνευσμένο από την Ηλέκτρα του Ευριπίδη και στηρίζεται πάνω στο τεράστιο μέγεθος της Αγγελικής Παπούλια ως ηθοποιού. Το φιλμ παρακολουθεί το πρόσωπό της και όλη τη δράση μέσα από εκείνη και τις αντιδράσεις της, σε μια ακόμα εντυπωσιακή άσκηση ύφους από τον σκηνοθέτη.

Η ταινία εντυπωσίασε κατά την προβολή της αποσπώντας το βραβείο “Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου”, το οποίο απονέμεται σε ελληνική ταινία η οποία προάγει την κινηματογραφική τέχνη, προβάλλοντας μια ολοκληρωμένη αισθητική πρόταση σε επίπεδο σκηνοθεσίας και αναδεικνύοντας παράλληλα την συγγένεια της με άλλες μορφές τεχνών.

Η φετινή ειδική επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από την παραγωγό Ρέα Αποστολίδη, τον σκηνοθέτη Τζώρτζη Γρηγοράκη και τη διευθύντρια φωτογραφίας Χριστίνα Μουμούρη, και το σκεπτικό της επιτροπής για τη βράβευση αναφέρει πως: «Το ‘Cavewoman’ είναι μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ταινία που συνδυάζει το αρχαίο και το ιστορικό δράμα με τη μυθολογία. Προσεγγίζει μια κομβική για την χώρα μας ιστορία με πολύ προσωπική αφήγηση, ενώ με λιτά κινηματογραφικά μέσα καταφέρνει να αποστάξει την ουσία της».

Παραγωγοί της ταινίας “Cavewoman” είναι οι Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας από την 1821 Pictures (“Good Time”, “American Made”), σε συνεργασία με τον Αλέξη Βαρουξάκη από την Adrenaline Entertainment. Επίσης, ως παραγωγοί συντέλεσαν οι David Corredor από την Candelaria Films, ο Andrés Gómez D από την Solar Cinema, η ηθοποιός Tatiana Ronderos, ο Simón Acosta και o Βασίλης Σταθουλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η 1821 Pictures διοργάνωσε ένα private after party για την ταινία. Μεταξύ τους, η καλλιτεχνική και παραγωγική ομάδα του Cavewoman και πιο συγκεκριμένα η Αγγελική Παπούλια, o Σπύρος Σταθουλόπουλος και ο Τέρι Ντούγκας, καθώς και καλεσμένοι όπως ο διευθυντής του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, η διευθύντρια του ΕΚΟΜΕ Βασιλική Διαγουμά, η παραγωγός Αμάντα Λιβανού, η σκηνοθέτιδα Γιολάντα Μαρκοπούλου, o συνθέτης Κώστας Χρηστίδης, η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας και η σκηνοθέτιδα Εύη Καλογηροπούλου.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει με το νέο έτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα