Την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά τα μεσάνυχτα γινόμαστε όλοι φίλοι με τον Larry Gus στο Αστορ

Την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά τα μεσάνυχτα γινόμαστε όλοι φίλοι με τον Larry Gus στο Αστορ

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Αστορ η μοναδική βραδινή σας έξοδος είναι η μεταμεσονύκτια προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη «Ο Φίλος μου ο Larry Gus» (Pics + Video)

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) τον ανακαλύπτει μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνε αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

Διαβάστε ακόμη: Modern Seinfeld: ο Τζέρι Σάινφελντ γράφει επεισόδια στο twitter!
Την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά τα μεσάνυχτα γινόμαστε όλοι φίλοι με τον Larry Gus στο Αστορ

Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη είναι κάτι περισσότερο από ένα πορτρέτο του Παναγιώτη Μελίδη (κατά κόσμον Larry Gus) και της πορείας του από την ενδοχώρα της Βέροιας στην DFA, μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο με έδρα την Αμερική. Φτιαγμένο με την αγάπη και το θαυμασμό του κολλητού, αλλά και την ειλικρίνεια μιας γενιάς που ονειρεύεται στην Ελλάδα της κρίσης, το «Ο Φίλος μου o Larry Gus» δεν περιέχει παρά ελάχιστη από τη μουσική του πρωταγωνιστή του - κι όμως ακούγεται δυνατά.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά τα μεσάνυχτα γινόμαστε όλοι φίλοι με τον Larry Gus στο Αστορ
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «O Φιλος μου ο Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη

Μετά τις προβολές του στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το «O Φιλος μου ο Larry Gus» ετοιμάζεται για την πρώτη του μεταμεσονύκτια προβολή στον κινηματογράφο Αστορ της Πλατείας Κοραή την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 00.30, ενώ μια ώρα πριν ο Larry Gus αυτοπροσώπως θα βρίσκεται στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

Διαβάστε και δείτε ακόμηΤο Μάιο στο ΑΣΤΟΡ η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται μετά τα μεσάνυχτα

(ΠΗΓΗ: FLIX)

SHARE:

24Media Network