Το “Inside Out 2” έσπασε ρεκόρ και έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία στην ιστορία της Pixar

Διαβάζεται σε 3'
Σκηνή από το Inside Out 2
Σκηνή από το Inside Out 2 Instagram@pixar

Είτε την ξέρεις ως “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς”, είτε με τον πρωτότυπο τίτλο της “Inside Out”, το σίκουελ της νέας ταινίας της Pixar εξελίσσεται σε φαινόμενο και σπάει ήδη ταμεία.

Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του φετινού καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους και αυτό φάνηκε μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από την κυκλοφορία της. Ο λόγος για το σίκουελ της ταινίας “Inside Out” -στα ελληνικά “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, το “Inside Out 2” έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία στη μακρά και διακεκριμένη ιστορία της Pixar.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων έχει κερδίσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ξεπερνώντας το “Incredibles 2“, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ με κέρδη 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της προβολής του.

Το “Inside Out 2” είναι πλέον η τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, πίσω από το “Frozen” (1,29 δισ. δολάρια), το “The Super Mario Bros. Movie” (1,36 δισ. δολάρια) και το “Frozen II” (1,45 δισ. δολάρια). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σειρά ταινιών “Frozen” κυκλοφόρησε από την Walt Disney Animation Studios, η οποία μοιράζεται την ίδια μητρική εταιρεία με την Pixar, ενώ το “The Super Mario Bros. Movie” ήταν παραγωγή της Illumination και της Universal. Όπως όλα δείχνουν το “Inside Out 2” θα καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ καθώς προβάλλεται.

Inside Out 2: Η πλοκή της ταινίας

Η μικρή Ράιλι της πρώτης ταινίας είναι πλέον έφηβη και, πηγαίνοντας σε ένα καλοκαιρινό camp χόκεϊ επί πάγου, νιώθει πως όλο της το μέλλον θα κριθεί από αυτές τις λιγοστές μέρες εκεί. Καθώς μέσα της παίρνουν τον έλεγχο νέα, πρωτόγνωρα συναισθήματα (κυριολεκτικά!) όπως το Άγχος, η Ντροπή, η Ζήλεια κι η Ανία, η Ράιλι αρχίζει να απομακρύνει τις καλές της φίλες προκειμένου να εντυπωσιάσει την προπονήτρια και τις κουλ κοπέλες που γνωρίζει εκεί. Θα καταφέρει να βρει ξανά τον αληθινό, αγνό εαυτό της;

Εξαιρετικό σίκουελ σε μια από τις πιο πετυχημένες, διασημότερες ταινίες στην ιστορία του στούντιο της Pixar. Ο εσωτερικός κόσμος της Ράιλι οπτικοποιείται και πάλι από καλά δομημένες, τακτοποιημένες μεταφορές που γίνονται κυριολεξία, από τη ροή των σκέψεων του ασυνείδητου που παίρνει τη μορφή ενός ποταμού, μέχρι τη βροχή ιδεών (brainstorm) που παίρνει τη μορφή μιας καταιγίδας από γλόμπους. Η τάση της Pixar είναι πάντα να χαρτογραφεί και να οπτικοποιεί μέσα από σχεδόν γραφειοκρατικές διαδικασίες κάθε αόριστη έννοια (όπως το ασυνείδητο, η ψυχή, τα όνειρα) κάτι που ενίοτε καταλήγει αρκετά περιοριστικό αν όχι εξυπνακίστικο, όμως εδώ χρησιμοποιείται υποδειγματικά.

Διάβασε όλη την κριτική του Θοδωρή Δημητρόπουλου για την ταινία εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα