Urban Film LUX ξανά στην Πάτρα: Μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία, 28-31 Μαρτίου

Διαβάζεται σε 2'
Urban Film LUX ξανά στην Πάτρα: Μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία, 28-31 Μαρτίου
Tourette Photography | 24 Media @Andreas Papakonstantinou

Προβολές υποψήφιων ταινιών για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2024  στην Πάτρα.

Το Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Routelab σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Ionian TV και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας διοργανώνουν προβολές υποψήφιων ταινιών για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX στην κινηματογραφική αίθουσα Πάνθεον (Δημ. Γούναρη 34, Πάτρα), εντελώς δωρεάν, τις εξής ημέρες και ώρες προβολών:

  • Πεσμένα Φύλλα (Aki Kaurismäki), Πέμπτη 28 Μαρτίου, 21:30
  • Στο ποταμόπλοιο (Nicolas Philibert), Παρασκευή 29 Μαρτίου, 21:30
  • Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας (Anna Hints), Σάββατο 30 Μαρτίου, 21:30
  • Στο γραφείο των καθηγητών (Ilker Çatak), Κυριακή 31 Μαρτίου, 21:30

H είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων στο ταμείο του Πάνθεον.

Το Βραβείο Κοινού LUX, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, είναι σύμβολο της δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον πολιτισμό. Η πρωτοβουλία προωθεί την πολιτιστική πολυμορφία και παρέχει απτή στήριξη στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τις τέχνες. Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα, μέσω ευρωπαϊκών ταινιών που εμπνέουν, για συμμετοχή του κοινού σε συζητήσεις σχετικά με την Ευρώπη. Χάρη στο Βραβείο Κοινού LUX, οι υποψήφιες ταινίες υποτιτλίζονται στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει προβολές και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η ταινία που θα κερδίσει το Βραβείο Κοινού LUX θα προσαρμοστεί και για άτομα με προβλήματα ακοής.

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις ταινίες, να τις βαθμολογήσετε σε αυτόν τον ιστότοπο και να συμμετέχετε σε κλήρωση για ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να παρακολουθήσετε από κοντά την τελετή απονομής του Βραβείου LUX στις 16 Απριλίου 2024 και να συναντήσετε σκηνοθέτες και ηθοποιούς των υποψήφιων ταινιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα