Will Smith: Δεκαετής αποκλεισμός από τα Όσκαρ για το χαστούκι στον Chris Rock

Will Smith: Δεκαετής αποκλεισμός από τα Όσκαρ για το χαστούκι στον Chris Rock
Το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock AP

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέκλεισε τον Will Smith από τα βραβεία Όσκαρ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Τι δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.

Εκτός των βραβείων Όσκαρ για δέκα χρόνια θα παραμείνει ο Will Smith εξαιτίας του χαστουκιού που έδωσε στον κωμικό Κρις Ροκ στη σκηνή στη φετινή απονομή, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, ότι ο κ. Smith δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή από απόσταση, συμπεριλαμβανομένων, των Βραβείων Όσκαρ”, είπαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντάουν Χάντσον σε δήλωσή τους την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα στο Λος Άντζελες. Η συνάντηση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, επισπεύτηκε, όπως σημειώνει το CNN αφού ο Smith ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ακαδημία την περασμένη εβδομάδα.

Will Smith: Τι δήλωσε για τον αποκλεισμό του

Ο Will Smith εξέδωσε μια γρήγορη, συνοπτική δήλωση σχετικά με τον αποκλεισμό του από τα Όσκαρ για την επόμενη δεκαετία.

«Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας», είπε ο ηθοποιός σε δήλωσή του στο CNN.

Το CNN επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Κρις Ροκ για σχολιασμό, χωρίς να υπάρξει ακόμη κάποια απάντηση.

“Δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά την κατάσταση στην αίθουσα”

Η απόφαση ήρθε μετά από «τόνους συζητήσεων» σχετικά με τις συνέπειες που είχε το χαστούκι του επί σκηνής, λέει στο CNN μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η επιστολή της Ακαδημίας πρόσθεσε: «Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο· ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να έχει ο κ. Σμιθ στη σκηνή.”

«Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά την κατάσταση στην αίθουσα», ανέφερε στη συνέχεια η επιστολή. “Για αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και χάσαμε – απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση ότι ήθελε το θέμα «να διευθετηθεί έγκαιρα».

Η παραίτηση του Smith σημαίνει ότι δεν είναι πλέον μέλος του εκλογικού σώματος της Ακαδημίας, αλλά δεν εμποδίζει τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό να είναι υποψήφιος στο μέλλον, δήλωσε στο CNN πηγή σχετική με τον χώρο.

Συνήθως, ο νικητής του καλύτερου ηθοποιού της προηγούμενης χρονιάς απονέμει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού της τρέχουσας χρονιάς (και η ισχύουσα καλύτερη ηθοποιός απονέμει στον καλύτερο ηθοποιό). Με την απαγόρευση του Smith, τα Όσκαρ θα πρέπει να σπάσουν αυτή την παράδοση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα