Υποψηφιότητες Emmy 2013: Καλύτερη Σκηνοθεσία

Υποψηφιότητες Emmy 2013: Καλύτερη Σκηνοθεσία

Αναλύοντας όλες τις κατηγορίες των τηλεοπτικών βραβείων Emmy που απονέμονται την Κυριακή: Ξεκινάμε με τις κατηγορίες σκηνοθεσίας όπου ξεχωρίζει η παρουσία δύο πολύ μεγάλων ονομάτων του σινεμά.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημητρόπουλος

Ας ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας μέσα από τις μεγάλες κατηγορίας των βραβείων Έμμυ αυτής της Κυριακής, ξεκινώντας από τις κατηγορίες της σκηνοθεσίας, ως εκείνες που εξάλλου θεωρούνται οι λιγότερο σημαντικές - είναι τηλεόραση, όχι σινεμά.

Αυτό που παρατηρούμε στο πεδίο του δράματος (και θα φανεί καθώς εξετάζουμε και τις υπόλοιπες δραματικές κατηγορίες στην πορεία) είναι πως η Ακαδημία μοιάζει να έχει καταλήξει στις 5-6 τωρινές σειρές που αγαπά, καθώς οι υποψηφιότητες φέτος με πέρσι φέρουν τεράστιες ομοιότητες. Σε γενικές γραμμές, σκέψου ένα ευρύτερο άδειασμα του «Mad Men» (από όλες τις σειρές… συγχαρητήρια στην Ακαδημία) με την εν μέρει αντικατάστασή του από το «House of Cards» και την ενίσχυση των «Breaking Bad» και «Game of Thrones», και έχεις την γενική ιδέα.

Στην κωμωδία τα πράγματα είναι πιο περίεργα, καθώς ο διχασμός ανάμεσα στα πιο βαριά (ολοένα και περισσότερο μάλιστα) auteur-ίστικα «Girls» και «Louie» και σε οτιδήποτε άλλο προσφέρει το πεδίο, κάνουν την όποια προσπάθεια εκτίμησης και πρόβλεψης καταδικασμένη στην ανουσιότητα. Με τι μέτρο και σταθμό ζυγίζεις το «Modern Family» δίπλα στις φιλοσοφικές αναζητήσεις δυο one-creator-shows με βάση τη Νέα Υόρκη και παλέτα τον εσωτερικό μας κόσμο; Τελοσπάντων, αυτές είναι οι συνέπειες του διαχωρισμού δράματος-κωμωδίας (εν γένει, πόσο δε τόσο λανθασμένα εφαρμοσμένου όσο στα Έμμυ), οπότε έτσι θα παίξουμε κι εμείς.

Δείτε τις κατηγορίες σκηνοθεσίας των φετινών Έμμυ στο flix.gr

Διαβάστε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών Emmy.

SHARE:

24Media Network