Κύματα φιλίας “σηκώνονται” στο κέντρο της Αθήνας

Κύματα φιλίας “σηκώνονται” στο κέντρο της Αθήνας

Η πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας απέκτησε πνοή και χρώμα...

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου στην οδό Λέκκα 24, απέκτησε πνοή και χρώμα, χάρη στη συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων. Η νέα πρόσοψη είναι ζωγραφισμένη από την Ισραηλινή εικαστικό, Αντί Ιόσπε. Το εν λόγω έργο έχει τίτλο «Waves» («Κύματα») και κέρδισε τον ανοιχτό διαγωνισμό «Ισραήλ - Ελλάδα, κοινές αξίες», στον οποίο συμμετείχαν αποκλειστικά Ισραηλινοί καλλιτέχνες.

Το έργο επιλέχθηκε από κοινή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και των ιδιοκτητών του κτιρίου, ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικές υποψηφιότητες. Σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα, το έργο της αντικατοπτρίζει την αέναη κίνηση, αλλά και τη μετακίνηση των ανθρώπων, από τόπο σε τόπο.

ADVERTISING

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, επεσήμανε ότι «η τοιχογραφία στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «οι Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα θα απολαύσουν όχι μόνο άλλη μια καλλιτεχνική εμπειρία, αλλά θα δουν και μια υπενθύμιση της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και λαών».

Η Αντί Ιόσπε γεννήθηκε το 1998 και σπουδάζει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Bezalel (Μπετσαλέλ) στην Ιερουσαλήμ. Η ίδια, παρουσιάζοντας το έργο της, ανέφερε: «Όταν άρχισα να σκέφτομαι την ιδέα μου για το έργο, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα χρώματα, που παρέπεμπαν στις σημαίες του Ισραήλ και της Ελλάδας – μπλε και άσπρο. Ήθελα να δώσω την αίσθηση της κίνησης, της αέανης κίνησης - όπως τα κύματα της θάλασσας στην ακτή, τα σύννεφα στον ουρανό, δίνοντας επίσης χώρο στο κενό και στα διάκενα που τα όριά τους καθορίζονται από το παρόν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εικαστικά, Δήμος Αθηναίων
SHARE:

24Media Network