Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Δωρεάν παραστάσεις στο "éαρ fέστιβαλ"

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Δωρεάν παραστάσεις στο "éαρ fέστιβαλ"
ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

"Εαρινές συναντήσεις" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού που θα προβάλλονται online.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποχαιρετά την άνοιξη με μουσική, θέατρο και χορό μέσα από ένα νέο κύκλο διαδικτυακών προβολών στο www.dithepi.gr από 5 έως 30 Μαΐου.

Μουσική

Στις 13 Μαΐου εγκαινιάζεται ψηφιακά το «éαρ fέστιβαλ» που φιλοδοξεί να μετατρέψει τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, σε μήνα σύγχρονης μουσικής, συστήνοντάς μας νέες μουσικές γραφές Ελλήνων και ξένων συνθετών. Στο éαρ21, τρία από τα πιο σημαντικά εγχώρια μουσικά σύνολα εμπνέονται από τους χώρους και την αρχιτεκτονική του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Το ARTéfacts ensemble παρουσιάζει μια βίντεο-συναυλία με τίτλο «Αυτό ακριβώς! τίποτα άλλο», το Εrgon Εnsemble ερμηνεύει το «Κουαρτέτο για το Τέλος του Χρόνου» του Ολιβιέ Μεσιάν, ένα από τα εμβληματικότερα έργα μουσικής δωματίου του 20ού αιώνα, και το ανήσυχο σύνολο ΤΕΤΤΤΙΞ συνεργάζεται με τους σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Σαμαρά και Δάφνη Χαιρετάκη για να δημιουργήσουν τη μουσική ταινία «Νόρα Τέτττιξ».

Θέατρο

Προβάλλονται διαδικτυακά δύο έργα του ρεπερτορίου του ΔΘΠ για το 2020/2021, που δεν μπόρεσαν να ανεβούν στη νέα Σκηνή Ωμέγα.

Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στις 24 Μαΐου. Η ίδια υπογράφει τον σχεδιασμό του σκηνικού χώρου και τα κοστούμια. (Παίζουν οι: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Δανάη Κατσαμένη).

Μετά την επιτυχία της πρώτης διαδικτυακής προβολής, η παράσταση «Η Στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι, Χειρόγραφον Έλληνος υπαξιωματικού» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα επαναλαμβάνεται στις 5 και 8 Μαΐου. (Παίζουν οι: Σίμος Κακάλας, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωνσταντίνος Μωραΐτης. Φωνή σερβιτόρας: Ναρόντ Σαχινιάν. Μουσικός του Μεντρεσέ: Γιώργος Μιχάκης. Τυχαίος Ιστορικός: Λεωνίδας Καλλιβρεττάκης).

Χορός

Το ΔΘΠ με το σύνθημα «Άνοιξη, καιρός για χορό», φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το «ARC FOR DANCE FESTIVAL», που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στις σελίδες www.arcfordancefestival.gr και www.dithepi.gr και στη Facebook σελίδα του ARC FESTIVAL από 22 έως 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο, Πειραιάς
SHARE:

24Media Network