Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Δωρεάν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα PARIS TAVITIAN

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου;

Ethnofest Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου

LEKTIONEN IN FINSTERNIS Goethe-Institut Athen

Tο FILM CLUB είναι μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, που αναπτύσσεται σε ξεχωριστά “επεισόδια” τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Goethe-Institut σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, προβάλλονται ταινίες από την πλούσια Ταινιοθήκη του Goethe-Institut μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του FILM CLUB.

To τρίτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen, σε επιμέλεια του ETHNOFEST

Με αφορμή τα 80ά γενέθλια του Werner Herzog, που γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Μόναχο, θα προβληθεί η ταινία Lektionen in Finsternis [Μαθήματα στο σκοτάδι]. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Sans soleil [Χωρίς ήλιο] του Chris Marker.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, 20:00. Goethe-Institut Athen. Ομήρου 14-16, 10672 Αθήνα.

“Διαδρομές Εικόνων 17ος – 19ος αιώνας”

Παναγία Βρεφοκρατούσα, του Ηλία Μόσκου, Ζάκυνθος, δεύτερο μισό 17ου αι.Μουσείο Μπενάκη, αρ. 2995. Μουσείο Μπενάκη

Σε κλίμα Χριστουγέννων ανοίγει τις πύλες της με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η έκθεση “Διαδρομές Εικόνων 17ος – 19ος αιώνας” στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Εικόνες που βγαίνουν από τις αποθήκες του μουσείου, αλλά και υλικό από δωρεές ιδιωτών σε αυτό, αναδεικνύουν την ποικιλομορφία τους στον ελληνορθόδοξο χώρο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα όπως και την αντίληψη της κοινότητας που δημιουργούσε η ορθόδοξη ταυτότητα και την οποία μοιράζονταν πληθυσμοί με διαφορετικές παραδόσεις, πολιτική υπόσταση, ακόμη και γλώσσα.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Ξεναγήσεις στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Δωρεάν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα PARIS TAVITIAN

Με στόχο την προσβασιμότητα όλων των κοινωνικών ομάδων στις εκθέσεις του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει, για πρώτη φορά, οργανωμένες ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του για κωφούς και βαρήκοους στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με τους HandsUp- το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα.

Από αυτή την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 18:00 και κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα την ίδια ώρα, θα πραγματοποιείται μία ξενάγηση – με διαφορετική θεματική κάθε φορά- για άτομα με προβλήματα ακοής. Οι ξεναγήσεις, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης. Το θέμα της ξενάγησης κάθε μήνα θα ανακοινώνεται στο cycladic.gr.

Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, στο 210 7228321-3 (135) ή στο [email protected].

“Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ” στο Exile Room

Το Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών με δύο από τα πιο δημιουργικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τελευταία, το “Tolyatti Adrift” (συμμετοχή στα Φεστιβάλ Visions du Réel, Hot Docs, DOK Leipzig κ.α.) και το “Magaluf Ghost Town” (Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).

Την Πέμπτη 8/12 στις 21:00. είναι η σειρά του Magaluf Ghost Town (2021) σε σκηνοθεσία Miguel Ángel Blanca (Διάρκεια: 90’). Παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται στην ακτογραμμή των Βαλεαρίδων! Οι δρόμοι της Μαγιόρκας ζέχνουν, ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα περιφέρονται χωρίς κανείς να τους δίνει σημασία. Κραυγές έκστασης ή αγωνίας – κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πλέον τη διαφορά – σκίζουν το σκοτάδι.

Magaluf Ghost Town exile.gr

Κάθε καλοκαίρι, ένα εκατομμύριο τουρίστες κατακλύζουν τους δρόμους της Μαγκαλούφ σαν φαντάσματα, μετατρέποντας την κατά τα άλλα νυσταλέα επαρχιακή πόλη σε ξέφρενο καλοκαιρινό λούνα παρκ όπου όλα επιτρέπονται. 4.500 σαστισμένοι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να υπομένουν σκηνές καθημερινού παραλογισμού στο κυνήγι της απόλαυσης – ποτέ, όμως, της δικής τους – πριν πέσουν σε χειμερία νάρκη για τον υπόλοιπο χρόνο. Το “Magaluf Ghost Town” είναι ένα συλλογικό πορτρέτο μιας μικρής κοινότητας, στα χνάρια του “Twin Peaks”, που συγχέει επίτηδες τη φαντασία με την πραγματικότητα και αναρωτιέται τι πάει να πει να είσαι τουρίστας στην Ευρώπη. Πληροφορίες στο exile.gr.

12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum στο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη Γιώργος Στεργιόπουλος/Eurokinissi

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο “Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία”. Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή,τόσο με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, όσο και με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται στο Μουσείο. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα