ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Λάμψη · Καταστροφή · Ξεριζωμός · Δημιουργία

Το χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού ζωντανεύει στο Μουσείο Μπενάκη

Στην έκθεση περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες θα ζωντανέψουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα.

Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου

Μιχάλης Οικονόμου: "Έχει γεμίσει ο κόσμος από μουσικούς που παριστάνουν τους μαέστρους"

Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου μιλά στο NEWS 24/7 λίγο πριν ανέβει στο πόντιουμ για την 4η βραδιά με τους νικητές του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας, στο Μπενάκη.

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

4 βραδιές με την παγκόσμια αφρόκρεμα των νέων μαέστρων

Σε έναν κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που θα γίνουν στο Μουσείο Μπενάκη, οι τρεις νικητές των διαγωνισμών του 2019, 2020 και 2021 θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την Φιλαρμόνια Ορχήστρα σε ένα πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα.

«Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022»

Μία έκθεση με άρωμα μπισκότου στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση με τίτλο «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022» παρουσιάζει για πρώτη φορά όλες τις σημαντικές πτυχές της εκατόχρονης ιστορίας και δράσης μέσα από τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Εταιρείας Παπαδόπουλου.

Σε ποια εμπορικά κέντρα της Αθήνας performers δίνουν σάρκα κι οστά σε εμβληματικούς πίνακες με θέμα το 1821

Σε ποια εμπορικά κέντρα της Αθήνας performers δίνουν σάρκα κι οστά σε εμβληματικούς πίνακες με θέμα το 1821

Performers αναπαράγουν, αποδομούν και ερμηνεύουν σε Tableaux Vivants εμβληματικές ζωγραφικές συνθέσεις κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων που αποτύπωσαν το ήθος και το πάθος, τα ιδανικά και τις πράξεις των Αγωνιστών του 1821.