Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne Anastasia Giannaki

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα στις 16.00 έξω από το θέατρο REX οργανώνεται μεγάλη συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών με σύνθημα “Συνεχίζουμε τον αγώνα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ“. Νταλάρας, Μποφίλιου, Πασχαλίδης, Ζουγανέλη, Μαραβέγιας, Τσακνής, Κοινοί Θνητοί και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν εκτός των άλλων και την αλληλεγγύη τους στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Εκτός της συναυλίας προτείνουμε 5 ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ενώ διανύουμε την εβδομάδα που θα κορυφωθούν και οι εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ενα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’αστέρια;

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne Anastasia Giannaki

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του Constellations απο τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω απο την σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Ταυτότητα παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Laurent de Montalembert
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Isabella Covelli
  • Σκηνογραφία: Κατερίνα Χάρου
  • Sound Design: Κάλλια Γερακιανάκη
  • Παραγωγή: FONACT – Fontainebleau School of Acting
  • Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
  • Ηθοποιοί: Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Παραστάσεις: 20, 21, 22, 23, 27, και 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου στις 19.00. Στο Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41 Γκάζι.

Προβολή της ταινίας “Στουρνάρα 288” στο πλαίσιο της έκθεσης Πολυκατοικία

Αφίσα ταινίας "Στουρνάρα 288" Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η κλασική ελληνική ταινία έρχεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για μια μόνο προβολή, σφραγίζοντας το αφιέρωμα στην ελληνική πολυκατοικία

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μίμη Τραϊφόρου και του Δημήτρη Βασιλειάδη, η σπονδυλωτή σάτιρα που παρουσιάστηκε στις ελληνικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959 πρόκειται να μας ταξιδέψει νοερά σε στιγμές και αναμνήσεις που αναβίωσε η έκθεση «Πολυκατοικία».

Στην οδό Στουρνάρα, στο νούμερο 288, δεσπόζει μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα και ξεχωριστούς κατοίκους. Στις μέρες που ξετυλίγονται μπροστά μας παρακολουθούμε τις ζωές τους, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τις χαρές και τους έρωτες, αλλά και πώς κυλά η ζωή σε μια πολυκατοικία όταν εκείνη αποτελούσε μια έννοια καινούργια ακόμη, και αρκετά γοητευτική. Η αξέχαστη ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών και μουσικών, αποτελεί την ιδανική κατακλείδα «της μπαλάντας των αθηναϊκών πολυκατοικιών» που δημιούργησαν ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού.

“Απομεινάρια μιας Πτώσης” στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας "Απομεινάρια μιας Πτώσης" Τεχνόπολη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού Τόλη Τατόλα με τίτλο “Απομεινάρια μιας Πτώσης”, που διοργανώνουν η MONUMENTA και ο Δήμος Αθηναίων, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με την ευγενική παραχώρηση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Ο Τόλης Τατόλας, έχοντας στενά διαχρονική σχέση με το μέσο της φωτογραφίας, αποτυπώνει μέσω του φακού τα απομεινάρια εσωτερικών χώρων παλαιών γκρεμισμένων κτηρίων που διατηρούνται στις μεσοτοιχίες με μεταγενέστερα. Νιώθοντας έλξη προς τη φθορά και την κατάρρευση καθώς κινείται μέσα στην πόλη, κάνει μια άτυπη καταγραφή των απόντων κτηρίων με διάθεση ποιητική και νοσταλγική. Τα μέρη από τα οποία ο Τατόλας συλλέγει τα δείγματα για αυτή του την έρευνα, είναι αυτά που έχει επισκεφθεί σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

  • Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα MONUMENTA. Διάρκεια έκθεσης: 9 Φεβρουαρίου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2023. Περισσότερα εδώ.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο Θησείο

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμος Αθηναίων

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Συνολικά 67 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή περιμένουν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της πόλης.

Τη Δευτέρα 20.02, στις 11:30 στο ΘΗΣΕΙΟ (ΕΝΑΝΤΙ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ) οι περαστικοί θα απολαύσουν αποκριάτικους ρυθμοούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Εξακοντισμός στο παρελθόν

Engonopoulos / Theseus and the minotaur, 1961, oil on canvas KALFAYAN GALLERIES | ATHENS

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ‘Blast from the Past’ με έργα των: Ελένης Βερναδάκη, Lynda Benglis, Christo, Νίκου Εγγονόπουλου, Βλάση Κανιάρη, Christoph Keller, Καρολίνας Κρασούλη, Μαρίας Λοϊζίδου, Brice Marden, Ράνιας Μπέλλου, Δημήτρη Νεβεσκιώτη, Nelly’s, Edward Steichen, Αλέκου Φασιανού, Γιανούλη Χαλεπά.

Η έκθεση παρουσιάζει διάφορες πτυχές της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς ως διαχρονικής πηγής έμπνευσης. Τα έργα που παρουσιάζονται διερευνούν τη γοητεία που ασκούν η αρχαία τέχνη, η μυθολογία, η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία σε εκπροσώπους του μοντερνισμού και σε σύγχρονους καλλιτέχνες.

Τα έργα τους αποτυπώνουν ένα αμάλγαμα αφηγήσεων που εκφράζουν την πολυεπίπεδη διασύνδεση μεταξύ αρχαίου και σύγχρονου εικαστικού πολιτισμού. Ο επισκέπτης αναγνωρίζει σε ορισμένες περιπτώσεις αμέσως τις αναφορές σε εμβληματικά αρχιτεκτονικά μνημεία και έργα τέχνης της αρχαιότητας.

Η έκθεση “Blast from the Past” παρουσιάζει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες σε διάλογο με ανερχόμενους καλλιτέχνες και στοχεύει στην προβολή του διαχρονικού και επιδραστικού ρόλου της Ελληνικής Αρχαιότητας ως Μούσας εικαστικών καλλιτεχνών. Info: kalfayangalleries.

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα