Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Δήμος Αθηναίων

Προτάσεις για όλους με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για γιορτινές βόλτες χωρίς πορτοφόλι.

Ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – τα οποία πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς – δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

Σύνταγμα- Tonis Sfinos & The Playmates “Christmas Disco Party”

Στις 28 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα στις 18.00 θα λάβει χώρα μια μεγάλη μουσική αναδρομή από τις δεκαετίες του ‘60, του ‘70, του ‘80 αλλά και το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα με τον μοναδικό ήχο του εκρηκτικού καλλιτέχνη. Μια συναυλία γεμάτη κέφι και χορό.

Ξεναγήσεις στη νέα έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα»

ΝοΗΜΑΤΑ. “Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα” digitalculture.gov.gr

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης προσφέρουν ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση  ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00, και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00. Μαζί τους θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε αριστουργηματικά έργα τέχνης που προσωποποιούν έννοιες, αποτυπώνουν αλληγορίες, αναδεικνύουν ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, εγείρουν τη σκέψη και την ψυχή και ξεδιπλώνουν αριστοτεχνικά το νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την εποχή μας. Κλείστε θέση εδώ: events.theacropolismuseum.gr

360° Christmas Pop-Up Bar

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ Pelagia Karanikola

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, η Βεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό σημείο συνάντησης μέσα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό.

Βόλτα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Αθήνας

Technopolis Δήμος Αθηναίων

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στήνεται και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε ισάριθμες γειτονιές να φέρνουν τη λάμψη της εορταστικής περιόδου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία τους.

Αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες, κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ξυλοπόδαροι, μασκότ χριστουγεννιάτικες, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί, καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα περιμένουν τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθημερινά στις εξής πλατείες: Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: Καθημερινά: 11:00 – 14:00 & 15:00 – 19:30 | Κυριακή 31.12: 11:00 – 17:00. Πληροφορίες στο cultureisathens.gr.

Ξενάγηση στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μουσείο Μαρία Κάλλας
Βασίλης Λαμπίρης

 

Η επίσκεψη στο Μουσείο Μαρία Κάλλας αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Ανακαλύπτουμε τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια. Μέσα από μια οργανωμένη ξενάγηση, εξερευνούμε τον κόσμο της Μαρίας Κάλλας, της όπερας και το λυρικό θέατρο. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 10′ πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης. Διάρκεια ξενάγησης: 50’

*Απαραίτητες κρατήσεις: 210 4404204 (Τρίτη – Παρασκευή, 11:00 – 16:00)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα