Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 24 Απριλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Greece Olympics Paris 2024
Το ιστορικό Belem στο Κατάκολο έτοιμο για το ταξίδι του στον Πειραιά, όπου θα βρίσκεται από τις 22 ως τις 27 Απριλίου. AP Photo/Thanassis Stavrakis

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 24 Απριλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα (24/4) με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Δρώμενα στον Πειραιά πάνω στο ιστορικό τρικάταρτο Belem

Η Ολυμπιακή περίοδος ξεκινάει επίσημα στις 16 Απριλίου στην Ελλάδα, με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Μετά από μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα, η Φλόγα θα ταξιδέψει στη Γαλλία. Για πρώτη φορά, αυτό το ταξίδι θα γίνει δια θαλάσσης, με το Belem, ένα ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο 127 ετών. Το Belem θα βρίσκεται στον Πειραιά από τις 22 ως τις 27 Απριλίου.

24, 25, και 26 Απριλίου 2024: Επισκέψεις του Belem, ανοιχτές στο κοινό. Οι επισκέψεις αυτές είναι δωρεάν και θα λάβουν χώρα από τις 14.00 ως τις 18.00, μετά από εγγραφή στην ιστοσελίδα του Belem 

Belem
Ο πλοίαρχος του ιστορικού Belem, Aymeric Gibet, μπροστά από το ιστιοπλοϊκό στο κατάκολο AP Photo/Thanassis Stavrakis

Δωρεάν πασχαλινά εργαστήρια από το ΠΙΟΠ στην Αθήνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα και οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για μικρούς και μεγάλους, στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Αναλυτικότερα: Πασχαλινά διακοσμητικά κεντημένα με παραδοσιακές βελονιές Την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 (ώρες 11:30-13:30) οργανώνονται τρία αυτόνομα πασχαλινά εργαστήρια για ενήλικες. Οι συμμετέχοντες, αντλώντας έμπνευση από την έκδοση του ΠΙΟΠ Παραδοσιακές βελονιές από τη Συλλογή του Θεάτρου “Δόρα Στράτου” της Δήμητρας Παπουτσοπούλου και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη, θα κατασκευάσουν πασχαλινά διακοσμητικά από τσόχα και στη συνέχεια θα τα κεντήσουν με παραδοσιακές βελονιές.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στα έργα του Τσόκλη

“Τα “Νέα της Τέχνης” μας προσέφεραν πολλά. “Άλλα δεν έχουν να μας δώσουν πια”. Τώρα έχουμε όλοι την ίδια πληροφόρηση και χωρίς την δική τους βοήθεια. Δηλαδή δεν ξέρουμε τίποτα, μια που ξέρουμε όλοι τα ίδια. Θεωρώ την εκδήλωση αυτή σαν “μνημόσυνο” της έντυπης πληροφορίας και τους επισκέπτες μας σαν τεθλιμμένους συγγενείς.”

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός, δημιουργός της γενιάς του ’60, Κώστας Τσόκλης, στο κείμενό του, που συνοδεύει την Έκθεση “Τέχνη και Ενημέρωση”, η οποία οργανώνεται και παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στις 22 Απριλίου στην Αθήνα.

Η Έκθεση, η οποία αποτελεί μια καλλιτεχνική προσέγγιση στο θέμα της σύγχρονης ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ “Δημήτρης Ι. Πουρνάρας” (Ακαδημίας 20, 2ος όροφος).

Περιλαμβάνει 24 έργα (κολάζ) συν Ένα, που αποτελεί και το κεντρικό σημείο αναφοράς της Έκθεσης. Πρόκειται για το έργο “Πληροφορίες”, του 1972, που έχει παρουσιασθεί στο παρελθόν, σε πολλά μέρη του κόσμου: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά. Τα υπόλοιπα 24 αποτελούν νέα έργα, δημιουργημένα ειδικά για την Έκθεση, στα όποια έχει χρησιμοποιήσει τόσο ως θέμα, όσο και ως υλικό, την ίδια την καλλιτεχνική εφημερίδα της περιόδου 1991–2016.

Έκθεση “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022”

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την πρωτότυπη έκθεση “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022” από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων “90 Χρόνια Περιστέρι”.

Η έκθεση θα μας ταξιδέψει μέσα στον Ολυμπιακό χρόνο, με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή βιωματική επαφή με το θεσμό της λαμπαδηδρομίας, τη μαγική ενέργεια και μυσταγωγία της μετάβασης της Ολυμπιακής Φλόγας, προς τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το οποίο προωθεί τις αξίες της συνεργασίας, του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ισότητας.

Τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του Περιστεριώτη Στράτου Κλήμου, ενός ανθρώπου που με το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30, Σάββατο: ώρες 10.00 – 14.00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα