ΕΔΕΜ: “Κατ’ αρχήν θετική” η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ, αλλά οι παρατηρήσεις πολλές

Διαβάζεται σε 1'
Μουσική
Μουσική ISTOCK

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΜ για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού. “Κάποιες από τις διατάξεις εγείρουν ζητήματα” τονίζει.

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα εξέδωσε η ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής), τονίζοντας πως θα είναι ενεργά παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΜ:

“Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του Ελληνόφωνου Τραγουδιού αποτελεί κατ’ αρχήν θετικό γεγονός.

Η ΕΔΕΜ, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας της το 2020, συστηματικά και με επιμονή έχει προωθήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του εθνικού ρεπερτορίου, κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γαλλία.

Παράλληλα, όμως, εντοπίζουμε ότι κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εγείρουν ζητήματα, εγκυμονούν κινδύνους, και χρήζουν ως εκ τούτου διευκρινίσεων και βελτιώσεων.

Η ΕΔΕΜ θα είναι ενεργά παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης και θα συμβάλλει, όπως πάντα, με ουσιαστικές, εμπεριστατωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, με βασικό μέλημα την προαγωγή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και την προστασία και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα