Είπαν για τη Μποφίλιου: ‘Αλίμονο αν ένας καλλιτέχνης δεν λέει τη γνώμη του’

Είπαν για τη Μποφίλιου: ‘Αλίμονο αν ένας καλλιτέχνης δεν λέει τη γνώμη του’
Στιγμιότυπο από την Πρώτη ημέρα συναυλιών της Νατάσσας Μποφίλιου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο "ΒΑΒΕΛ 2". ( Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017) Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) eurokinissi

Άνθρωποι του τραγουδιού και του ραδιοφώνου μιλώντας στο «Έθνος» τάσσονται κατά του κανιβαλισμού που δέχτηκε η Νατάσα Μποφίλιου κι απαντούν στους θιασώτες του

Της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Το θέμα που ξεσήκωσαν οι απόψεις της Μποφίλιου ήταν μια αφορμή να εκδηλωθεί, στα social media κυρίως, κανιβαλισμός. Η χειρότερη επίπτωση που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα; Να φοβηθούν τα δημόσια πρόσωπα και εφεξής να αποφεύγουν να εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους. Όσοι ρωτήσαμε πάντως δεν φοβήθηκαν να μας απαντήσουν έξω από τα δόντια.

Γιάννης Αγγελάκας, τραγουδοποιός

Καλά θα κάνουν όλες αυτές οι γλοιώδεις αλεπούδες του νεοφιλελευθερισμού, οι παρανοϊκοί ιεράποστολοι του νόμου της ζούγκλας, που όση δύναμη απέκτησαν, την απέκτησαν με την ιδιότητα του γελωτοποιού του βασιλιά, να σκάσουν και να σταματήσουν να λερώνουν όποιον ή όποια έχει τον τρόπο και το θάρρος να δημοσιοποιεί τις απόψεις του και να μιλά για το πως ονειρεύεται τον εαυτό του και τον κόσμο.

Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, διευθυντής Ραδιοφώνου 24/7

Αποκαλύφθηκε γι’ άλλη μια φορά ο γραβατωμένος αντι-κομμουνισμός που κρύβεται και κρυβόταν πίσω από το άλλοθι του δήθεν προοδευτικού νεο-φιλελευθερισμού

Σπύρος Γραμμένος, τραγουδοποιός

Η άποψή μου στο θέμα της Μποφίλιου είναι η εξής: Φασίστες πίσω στις τρύπες σας. Κι επειδή τέτοιοι άνθρωποι δεν πρόκειται να αλλάξουν, το ξαναλέω “φασίστες στις τρύπες σας”

Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός

Από το σημείο κάποιος να κάνει κριτική σ΄ ό,τι λέει η Νατάσα μέχρι να της λέει ότι είναι καλύτερα να κόψει τις συναυλίες, υπάρχει τεράστια απόσταση. Βρίσκομαι σε αμηχανία γιατί πρέπει να ξαναλέμε τα αυτονόητα. Αλίμονο αν ένας καλλιτέχνης δεν λέει τη γνώμη του. Όμως θεωρώ ότι ισχύει και το εξής: όσο σχολιάζουμε όσα λένε άνθρωποι που ψοφάνε για δημοσιότητα, τόσο τους δίνουμε τροφή. Η Μποφίλιου δεν έχει ανάγκη από δημοσιότητα. Ναι ξέρω το θυμικό σου που σε σπρώχνει να απαντήσεις οργισμένα. Ίσως είναι καλύτερο να μετρήσεις μέχρι το δέκα. Γιατί κάνεις σ΄ αυτούς μεγαλύτερο καλό όταν τους απαντάς. Τους παίρνεις στην πλάτη σου. Κατά τα άλλα, εφόσον είναι αυτοί οι απέναντι, είμαι μαζί με τη Νατάσα.

Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας, παραγωγός στο Ραδιόφωνο 24/7

Το κακό με τον κανιβαλισμό που επικρατεί είναι ότι καλείσαι να πάρεις θέση υπέρ ή κατά, ακόμα κι αν δεν είσαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Εγώ διαφωνώ με την επίθεση που δέχεται η Μποφίλιου από το νεοφιλελεύθερο μέτωπο, αλλά δεν συμφωνώ και μαζί της σε μερικά από όσα είπε όπως π.χ. Ότι διαφωνεί με το ΚΚΕ αλλά το ψηφίζει, γιατί εμείς δεν το ψηφίζουμε γι αυτά που διαφωνούμε όπως π.χ.  Για την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου. Ακραίο μου φάνηκε κι αυτό για τη “δικτατορία της Ε.Ε.” διότι ό,τι επικρατεί σήμερα είναι κάτι-ίσως χειρότερο σε επίπεδο οικονομικής δικτατορίας-που όμως δεν έχει σχέση με τανκς και ξερονήσια. Σύγχυση… Αλλά κι απ΄την άλλη πλευρά αν είναι ο κόσμος να έχει ινδάλματα σαν τον Σφακιανάκη, χίλιες φορές καλύτερα η Μποφίλιου.

Ελένη Τσαλιγοπούλου, τραγουδίστρια

 Μα η Νατάσσα ήταν πάντοτε πολιτικοποιημένη. Μου φαίνεται λοιπόν ότι τη χτυπάνε επειδή είναι γνωστή και πολύ αγαπητή. Δεν είπε κάτι κακό. Είπε κάτι πολύ ρομαντικό. Οι γνωστοί τραγουδιστές που έχουν άποψη κι είναι ρομαντικοί είναι δηλαδή και χαζοβιόληδες; Κρίμα!

Τάνια Τσανακλίδου, τραγουδίστρια

Ανθρωποφαγία! Εγώ την έχω συνηθίσει. Αλλά τί πιστεύουν αλήθεια; Ότι μ΄αυτά θα μας αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε; Οτι θα μας υποδείξουν τί θα κάνουμε και τί θα ψηφίσουμε; Το θεωρώ εξαιρετικά σκληρό για τη Νατάσσα και οποιονδήποτε άλλο να “ξεσκίζεται” μ΄αυτό τον τρόπο από ανθρώπους που φοβάμαι ότι λειτουργούν για δικά τους πολιτικά οφέλη και συμφέροντα. Εμένα προσωπικά η γνωμη τους μου είναι αδιάφορη. Δεν μπορούν να με πλήξουν. Για μένα το σημαντικό είναι να λέμε ανοιχτά ό,τι πιστεύουμε, να είμαστε στο πλευρό όσων αγαπάμε, να ψηφίζουμε με την καρδιά και να επιλέγουμε τη ζωή που θέλουμε, με την ψυχή και όχι με το συμφέρον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα