Ειρήνη Παπά: Όταν αποκάλυψε ότι ο Μάρλον Μπράντο ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής της

Ειρήνη Παπά: Όταν αποκάλυψε ότι ο Μάρλον Μπράντο ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής της
Μάρλον Μπράντο και Ειρήνη Παπά AP/ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Ένας θυελλώδης έρωτας που γεννήθηκε στη Ρώμη και αναπτύχθηκε μακριά από τα φλας των φωτογράφων.

Θλίψη προκάλεσε το πρωί της Τετάρτης (14/9) η είδηση του θανάτου της εμβληματικής Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παπά σε ηλικία 93 ετών.

Με φυσιογνωμία αρχαίας Ελληνίδας, δυναμική προσωπικότητα και μοναδικό ταλέντο στην υποκριτική τέχνη, δεν άργησε να ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας της, να κατακτήσει το κοινό, να γίνει διάσημη ηθοποιός και μοναδική πρέσβειρα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Το αποκορύφωμα της διεθνούς καριέρας της ήρθε το 1969, με το ρόλο της χήρας του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, στην ταινία “Ζ” του Κώστα Γαβρά, η οποία κατέκτησε το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Από εκεί και πέρα η δημοτικότητά της, τα διεθνή βραβεία και οι διακρίσεις, την καθιερώνουν σαν διαχρονικά αξιοσέβαστη ηθοποιό, διεθνούς κύρους.

Η Ειρήνη Παπά με τον σπουδαίο Μάνο Κατράκη στην "Ηλέκτρα" (1962) ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Ήταν όμως πολύ νωρίτερα, το 1954, που μία άλλη συνάντηση άλλαξε το τοπίο στη συναισθηματική της ζωή. Τη χρονιά εκείνη γνωρίζει τον αστέρα μεγατόνων Μάρλον Μπράντο και ερωτεύονται. Τότε ο Μπράντο ήταν 30 ετών και η Ειρήνη Παπά 24.

“Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο και νοιαζόμουν πολύ για εκείνον”

Ο Μάρλον Μπράντο AP Photo

Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου», είχε εκμυστηρευτεί η ίδια η Ειρήνη Παπά, για ένα “λαβ στόρι” που ξεκίνησε στη Ρώμη και σημάδεψε την ηθοποιό.

Ο θυελλώδης έρωτάς τους αναπτύχθηκε μακριά από τα φλας των φωτογράφων. Όταν ο σταρ του “Νονού” έφυγε από τη ζωή το 2004 η αείμνηστη Ειρήνη Παπά μίλησε δημόσια για αυτόν τον θυελλώδη έρωτα που έζησαν οι δύο σταρ τη δεκαετία του 1950 πίσω από “κλειστές πόρτες”.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα “Corriere Della Sere” είχε πει: “Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με κανέναν αυτή την αγάπη που ήταν ιδιωτική”.

Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο. Νοιαζόμουν πραγματικά για αυτόν. Είχαμε μια ιστορία αγάπης. Ας την πούμε μια μακρά σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι’ αυτό, τώρα που δεν είναι κοντά μου για να με αντικρούσει, αλλά εγώ το ομολογώ ακριβώς επειδή, από σήμερα, είναι στο απόλυτο, μακριά από όλους, ανήκει σε όλους“.

O Μάρλον Μπράντο και ο Ζυλ Ντασέν στην Ακρόπολη το 1965. AP Photo

Η Ειρήνη Παπά είχε αποκαλύψει: “Ποτέ δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως αγάπησα τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άνθρωπος για τον οποίο νοιαζόμουν περισσότερο και επίσης αυτός που εκτιμούσα περισσότερο, δύο πράγματα που γενικά είναι δύσκολο να συμβιβαστούν”.

Η ηθοποιός είχε δει για τελευταία φορά τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό το 1999 (74 ετών) όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά την εμφάνιση στην προτελευταία ταινία του “Free Money”. Μιλώντας για την τελευταία τους συνάντηση είχε πει: “Παραμένει υπέροχος…”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα