Ελεύθερη σήμερα η είσοδος στα μουσεία της χώρας

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος στα μουσεία της χώρας

Τα μουσεία ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες στο κοινό σήμερα, τιμώντας την επέτειο θανάτου της σπουδαίας Μελίνας Μερκούρη

Ελεύθερη θα είναι σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις  6 Μαρτίου του 1994.

Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

Το βίντεο με τίτλο "Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα" είναι διάρκειας 23 λεπτών και θα προβάλλεται σήμερα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η ταινία θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του μουσείου ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του.

Ειδικά για σήμερα η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες, Κυριακή, τα μουσεία της χώρας είχαν δωρεάν είσοδο για το κοινό καθώς, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 1945 του 2012), όπως αυτή έχει δημοσιευθεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα της σεζόν Μαρτίου-Νοεμβρίου.

Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι δε θα απαιτούν κάποιο αντίτιμο εισόδου θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Telegraph: Τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις. Δύο εξ αυτών είναι στην Ελλάδα

Η τέχνη ως οδηγός για τη σύγχρονη κοινωνία

SHARE: