Εθνικό Θέατρο: Βραδιά συγκίνησης για τον Νίκο Κούρκουλο

Εθνικό Θέατρο: Βραδιά συγκίνησης για τον Νίκο Κούρκουλο
PNEUMATIKADIKAIOMATA-NOMOS21/93

Σε μια βραδιά μεγάλης συγκίνησης, χτες βράδυ, στο Εθνικό Θέατρο, ανάμεσα σε ανθρώπους που τον έζησαν, τον αγάπησαν, τον λάτρεψαν και συνεργάτες του, τιμήθηκε ο Νίκος Κούρκουλος.

Σε μια βραδιά μεγάλης συγκίνησης, χτες βράδυ, στο Εθνικό Θέατρο, ανάμεσα σε ανθρώπους που τον έζησαν, τον αγάπησαν, τον λάτρεψαν και συνεργάτες του, τιμήθηκε ο Νίκος Κούρκουλος. Η αφορμή  ήταν η έκδοση  «Νίκος Κούρκουλος. ‘Ενας αυθεντικός πολίτης, παντός καιρού»  του Κοινοφελούς Ιδρύματος Λάτση, με σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό για τον μεγάλο πρωταγωνιστή και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που επιμελήθηκε ο διεθνής έλληνας σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, Παρούσα ήταν όλη η οικογένεια του Νίκου Κούρκουλου.

PNEUMATIKADIKAIOMATA-NOMOS21/93

 

Οι γιοί του Αλκις και Φίλιππος, η  κόρη του Ερριέτα και η Μαριάννα Λάτση, που  αποφάσισαν να μην καθίσουν στην πρώτη σειρά, συγκινημένοι άκουγαν την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον νυν διευθυντή του Εθνικού Στάθη Λιβαθινό και τη θεατρολόγο Ελένη Βαροπούλου να μιλάνε για τον άνδρα φαινόμενο, έναν σταρ που όμως ήταν εξαιρετικός  καλός ηθοποιός και μοναδικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής, επί 13 χρόνια, μέχρι το θάνατό του.

PNEUMATIKADIKAIOMATA-NOMOS21/93

 

Σε  βίντεο προβλήθηκαν φωτογραφίες του πρωταγωνιστή, στιγμιότυπα της ζωης και της καριέρας τους.

Παρών δήλωσε στη βραδιά τιμής και μνήμης όλο το ελληνικό θέατρο. Ο Γιώργος Κιμούλης,η Λυδία Κονιόρδου, ο Πέτρος Φιλιππιδης,  ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Κάτια Δανδουλάκη κ.ά.

PNEUMATIKADIKAIOMATA-NOMOS21/93

 

Στην πλούσια έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα του Άλκι Κούρκουλου, της Κάτιας Δανδουλάκη, της φίλης του και προέδρου του Δ.Σ. την περίοδο της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο, Ελένης Αρβελέρ, της Ελένης Βαροπούλου, του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τις «37 κινηματογραφικές ταινίες», του Κώστα Τσιάνου, του Σωτήρη Χατζάκη, της Κάρμεν Ρουγγέρη και του Νίκου Κυριαλλίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα