Έξοδος: Η Ατζέντα της Εβδομάδας (24 Ιουνίου – 1 Ιουλίου)

Έξοδος: Η Ατζέντα της Εβδομάδας (24 Ιουνίου – 1 Ιουλίου)
Εκκλησάκι Αγίου Νικολάου (προαύλιο) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας John Kouskoutis

Κάθε βδομάδα το NEWS 24/7 σας παρουσιάζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που ξεχωρίζουν στην ατζέντα του για τις επόμενες ημέρες.

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και αυτή τη βδομάδα. Δείτε παρακάτω προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, και κινηματογραφικές προβολές.

Πέμπτη 24 Ιουνίου

Τι: Συνάντηση με ομιλίες και μουσική

Πού: Εκκλησάκι Αγίου Νικολάου (προαύλιο) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας

Πότε: 20:00 – 24:00

Πόσο: Δωρεάν

Προπώληση: Δελτία ελεύθερης εισόδου (με σειρά προτεραιότητας) θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης (80 θέσεις καθήμενων) στην είσοδο του χώρου (Σωτ. Γκιόκα 11, Ελευσίνα)

Πληροφορίες: https://www.2023elevsis.eu/nea-ora-diexagogis-20-00-mystirio-62-nychtes/

Σημαντικό: Το κάπνισμα απαγορεύεται, ενώ καλό είναι να έχετε μαζί ψάθα/ στρωματάκι/ μαξιλάρα για να κάτσετε, καθώς και νερό (δεν υπάρχει μπαρ, βέβαια)

Κάτω απ’ την πανσέληνο, και μια ώρα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό λόγω ζέστης, οι Νύχτες Βραδύτητας επιστρέφουν στην Ελευσίνα για μια συζήτηση με θέμα τον χρόνο. Τον αργό χρόνο –σε πείσμα της γρήγορης εποχής. Οι Νύχτες Βραδύτητας (Nuits de la lenteur), μια πρωτοβουλία των ανά των κόσμο Γαλλικών Ινστιτούτων, στήνουν ομιλίες και συνοδευτικά καλλιτεχνικά δρώμενα υπό το φως της πανσελήνου σε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσουν ιδέες και να προωθηθεί η ξεχασμένη αξία της βραδύτητας. Στην Ελλάδα, η πρώτη Νύχτα Βραδύτητας παρουσιάστηκε το 2018 στην Ελευσίνα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Στην αποψινή εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελευσίνα 2023: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα διερευνηθεί η έννοια του χρόνου στο σινεμά. Στο επιλεγόμενο «αργό σινεμά» (slow cinema), πιο συγκεκριμένα, με ομιλητές τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα, και τον σινεκριτικό Αλέξανδρο Παπαγεωργίου. Παράλληλα, ο συνθέτης Γιάννης Βεσλεμές θα αυτοσχεδιάσει μέσω συνθεσάιζερ πάνω στο αξεπέραστο «Air» του Μπαχ.

Θεατρική παράσταση «Οθέλλος»

Πού: Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Πότε: 21:30

Πόσο: 20€, μειωμένο (φοιτητικό, ΑμΕΑ, 65+) 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/othellos/?evId=358524

Πρεμιέρα για την παράσταση που θα περιοδεύσει ανά την χώρα μες στο καλοκαίρι, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την πασίγνωστη σαιξπηρική τραγωδία, που εκτός από την ερωτική ζήλια πραγματεύεται και τον φόβο για το ξένο, το διαφορετικό. Την καινοτόμο διασκευή του έργου, που υπογράφει ο Μανώλης Δούνιας σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, σκηνοθετούν από κοινού ο Δούνιας και ο Αιμίλιος Χειλάκης. Τον τραγικό μαυριτανό στρατηγό Οθέλλο, που οδηγείται στα άκρα λόγω της ζήλειας για την γυναίκα του, ενσαρκώνει ο Γιάννης Μπέζος, ενώ ο Χειλάκης υποδύεται τον Ιάγο, τον δόλιο σημαιοφόρο που δηλητηριάζει το μυαλό του Οθέλλου ωθώντας τον στον όλεθρο. Η Μυρτώ Αλικάκη παίζει τον ρόλο της Αιμιλίας, της διπρόσωπης μα τελικά τραγικής συζύγου του Ιάγου, ενώ η Μάιρα Γραβάνη ερμηνεύει την κακότυχη Δυσδαιμόνα, την νεαρή σύζυγο του Οθέλλου. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Καμαρωτός.

=================================================================================

Παρασκευή 25 Ιουνίου

Τι: Βωβός κινηματογράφος με ζωντανή μουσική

Πού: Κήπος του Μεγάρου

Πότε: 21:00

Πόσο: 15€

Προπώληση: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2600

Αναβιώνοντας τον τρόπο που γίνονταν οι προβολές των βωβών ταινιών στην εποχή τους, ο Κήπος του Μεγάρου προβάλλει το βωβό ρομαντικό αριστούργημα του Μούρναου, «Η αυγή» (1927, πρωτότυπος τίτλος «A Song of Two Humans»), συνοδεία των αυτοσχεδιασμών του πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου πάνω σε έργα των Σοπέν, Σατί, Πιατσόλα, Βάιλ κ.ά. Μετά την περσινή επιτυχία του εγχειρήματος με την μετά πιάνου προβολή του «Θωρηκτού Ποτέμκιν», ο Κιτσικόπουλος επιστρέφει για να ντύσει με ζωντανή μουσική την θεωρούμενη ως καλύτερη ταινία στην ιστορία του βωβού σινεμά. «Η αυγή» αποτελεί σταθμό στην τέχνη της κινηματογραφικής αφήγησης, καθώς ο μεγάλος γερμανός σκηνοθέτης κατορθώνει να μετατρέψει μια ιστορία μοιχείας και προμελετημένου φόνου σε έναν ύμνο για τον έρωτα και την ελπίδα. Συγχρόνως, η ταινία, αμερικανικής παραγωγής, έφερε επανάσταση στον κινηματογράφο απελευθερώνοντας για πρώτη φορά τη στατική έως τότε κάμερα.

Athens Music Week – Μουσικό συνέδριο & μικρά λάιβ

Πού: Τεχνόπολη, και διαδικτυακά

Πότε: 16:00 – 20:30

Πόσο: Δωρεάν με εγγραφή στο https://www.athensmusicweek.gr/el/register

Πληροφορίες: https://www.athensmusicweek.gr/

Προτελευταία μέρα του 3ου Athens Music Week (AMW), ενός φεστιβάλ που παρουσιάζει τις νέες τάσεις στη μουσική βιομηχανία μέσα από επιλεγμένες ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, καθώς και μικρές συναυλίες-παρουσίαση. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι συμβαίνει διεθνώς στο χώρο της μουσικής, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές, να γνωριστούν με μελλοντικούς συνεργάτες, και να ανακαλύψουν νέους καλλιτέχνες ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία χωρίς σύνορα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία για την τεχνολογία συλλογής δεδομένων blockchain εν μέσω πανδημίας (16:45), και ιντερνετικό σεμινάριο με θέμα «6 βήματα για το live της ζωής σου» (18:15). Παράλληλα, στις 20λεπτες συναυλίες-παρουσίαση της ημέρας, από 19:00 έως 20:30, θα εμφανιστούν οι Naked από την Σερβία, ο Έλληνας Johnny Labelle, οι Funkorporation από την Ρουμανία, ο Μπαρίς Ντεμιρέλ από την Τουρκία και οι OCEΛNDVST από την Ελλάδα.

=================================================================================

Σάββατο 26 Ιουνίου

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

Πού: Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

Πότε: 21:00, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Πόσο: 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-gis/sokratis-malamas

Άλλη μια περίπτωση, όπου τα εισιτήρια μιας συναυλίας που εξαντλήθηκαν στο άψε-σβήσε ανάγκασαν τους διοργανωτές να προσθέσουν και δεύτερη ημερομηνία, ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος… Για τον Σωκράτη Μάλαμα, ο λόγος, που επιστρέφει στην σκηνή και στις υπαίθριες συναυλίες κουβαλώντας, εκτός από τα κλασικά κι αγαπημένα τραγούδια του και κάποια από τον «Απροστάτευτο», την τελευταία του δισκογραφική σύμπραξη με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μαζί του, η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα και το μπουζούκι, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, και ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα. Όλα τα υπόλοιπα απλά θα προκύψουν εκεί και τότε, επί σκηνής, με τον μοναδικό τρόπο του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

Προβολή της ταινίας «Ο καιρός των τσιγγάνων»

Πού: Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Πότε: 21:30

Πόσο: Δωρεάν

Προπώληση: Τα δελτία εισόδου (αυστηρά ένα ανά θεατή) διατίθενται επί τόπου μιάμιση ώρα πριν την προβολή, ή προκρατούνται στο https://www.aoaff.gr/

Το 11ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει την πολυαγαπημένη ταινία-σταθμό του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο καιρός των τσιγγάνων» (1988, Dom za vesanje). Βραβευμένη το 1989 στις Κάννες για την σκηνοθεσία της, η ταινία, ντυμένη με την θρυλική πια μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, φωτίζει έναν παράδοξο, κλειστό μα έξω καρδιά κόσμο, όπου οι μαγικές δυνάμεις υπερισχύουν της λογικής, και η λαϊκή σοφία προηγείται της επιστήμης. Έναν μυστηριακό κόσμο όπου οι ήρωες ονειρεύονται νυφικά πέπλα να πετούν τη νύχτα σε άδειους αυτοκινητόδρομους, είναι ικανοί ν’ αφήσουν ολόκληρο το σπίτι τους κρεμασμένο στον αέρα από ένα σχοινί, ή βλέπουν τα πόδια τους να εγκαταλείπουν για λίγο το έδαφος και να αιωρούνται πάνω απ’ αυτό. Πρωταγωνιστούν οι Ντάβορ Ντούσμοβικ, Λιούμπικα Άντζοβιτς, και Μπόρα Τοντόροβιτς, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν ο Κουστουρίτσα και ο Γκόρνταν Μίχιτς.


Παράσταση «Εθνικό ντεφιλέ»

Πού: Πειραιώς 260, Χώρος Δ

Πότε: 21:00

Πόσο: 15 και 10€/ φοιτητικό, 65+, καλλ. σωματείων 8€/ ανέργων 5€

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-ntefile/?lang=el

Πρεμιέρα μιας παράστασης που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Παντελής Φλατσούσης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί, καθώς προσεγγίζει τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με ρηξικέλευθο τρόπο. Συγκεκριμένα, στήνοντας μια ιδιόμορφη επίδειξη μόδας με θέμα την ιστορία της φουστανέλας κι άλλων ιστορικών ελληνικών φορεσιών, η οποία, μάλιστα, λαμβάνει χώρα το 2121, όταν τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πια… Ταυτόχρονα, τα μοντέλα της επίδειξης (Χουσαΐν Αμίρι, Θέμης Θεοχάρογλου, Γιώργος Κριθάρας, Ντέμπορα Οντόγκ, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αινείας Τσαμάτης, Γιλμάζ Χουσμέν), καθώς περπατούν στην πασαρέλα, αφηγούνται στιγμές από την ελληνική ιστορία, σε ένα κείμενο που συντίθεται από πρωτότυπες πηγές, ιστορική έρευνα, απομνημονεύματα, Τύπο και αλληλογραφία της εποχής. Υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής του σύνθεσης που ερμηνεύει ζωντανά ο Γιαν φαν ντε Ένγκε, το «Εθνικό ντεφιλέ» επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα προσβλέποντας στην επίτευξη μιας καλύτερης –από την σημερινή– συνύπαρξης (η παράσταση συνοδεύεται από αγγλικούς κι ελληνικούς υπέρτιτλους).

=================================================================================

Κυριακή 27 Ιουνίου

Μουσική παράσταση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Πού: Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν

Πληροφορίες: https://www.vassosotiriou.gr/ymnos-eis-tin-eleytherian/

Πρόκειται για ένα θέαμα που συνδυάζει την μουσική με την αφήγηση, παρουσιάζοντας τους 158 στίχους του κορυφαίου ποιήματος του Διονύσιου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» όπως τους μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος. Βασισμένη στην πρώτη γραφή του Μάντζαρου για το εμβληματικό ποίημα που συμπυκνώνει όλα τα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, η ενορχήστρωση του Θεόδωρου Λεμπέση επιστρατεύει ορχήστρα δωματίου, τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές, και την Ανδρική Χορωδία Λαυρίου. Συγχρόνως, στην μουσική ερμηνεία των συντελεστών παρεμβαίνει κάθε τόσο ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης σε ρόλο αφηγητή, με αναφορές σε ιστορικά κείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους στίχους του Σολωμού. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

=================================================================================

Δευτέρα 28 Ιουνίου

Κάτω από την Ομπρέλα – Συναυλία Πέγκυς Ζήνα και Νίκου Τουλιάτου

Πού: Τεχνόπολη

Πότε: 21:30, ώρα προσέλευσης 20:30

Πόσο: 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/texnopoli/kato-apo-tin-omprela

Πληροφορίες: 6940739441, 6955005859

Σημαντικό: Τα ταμεία δεν θα λειτουργούν την μέρα της συναυλίας, η προπώληση θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Μια αναπάντεχη μουσική συνάντηση μεταξύ του κορυφαίου κρουστού, Νίκου Τουλιάτου, και της δημοφιλούς λαϊκής τραγουδίστριας, Πέγκυς Ζήνα, κρύβεται πίσω από τον… παντός καιρού τρυφερό τίτλο «Κάτω απ’ την ομπρέλα σου». Στην συναυλία, την ενορχήστρωση της οποίας έκανε ο Γιώργος Ζαχαρίου, παίρνουν επίσης μέρος το 11μελές σύνολο κρουστών του Τουλιάτου «Ηχόδραση», οι μουσικοί Παύλος Βαλλιανάτος (πλήκτρα), Ηλίας Καλούδης (πλήκτρα), και Βαγγέλης Τούντας (πλήκτρα, βιολί), καθώς και οι Χάρης Γεωργίου, Μιχάλης Μόσχου και Στεφανία Ρίζου στα φωνητικά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακουστούν τραγούδια σπουδαίων δημιουργών από το ρεπερτόριο της Ζήνα αλλά όχι μόνο, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτή η σύμπραξη φωνής και κρουστών θα οδηγηθεί και σε αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια.

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA)

Πού: Θερινός κινηματογράφος Ελληνίς (Λ. Κηφισίας 29)

Πότε: 21:00 και 23:00

Πόσο: 8€, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμΕΑ, σπουδαστών Ινστιτούτου Θερβάντες) 6€

Προπώληση: http://cinemax.gr/index.php

Πληροφορίες: www.fecha.gr

Για πέμπτη χρονιά, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό ισπανόφωνες ταινίες, από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική, σε πρώτη προβολή. Ειδικά οι δυο ταινίες του σημερινού προγράμματος τιμούν το Περού, ένα μήνα πριν η χώρα γιορτάσει επίσημα τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της. Στις 21:00 θα προβληθεί η «Ανακαίνιση» (2020) του Αλόνσο Γιόσα, που αφηγείται την ιστορία του Τάτο, ενός χαρισματικού μα ανώριμου 50άρη, που λόγω αφραγκιάς ζει με την μητέρα του και τις τρεις οικιακές βοηθούς της. Σε μια προσπάθεια να βρει λεφτά, ο Τάτο πουλάει το σπίτι της μάνας του και την μετακομίζει σε ένα χώρο που έχει σχεδιάσει να μοιάζει με το σπίτι της, λέγοντάς της ότι κάνει ανακαίνιση στο υπόλοιπο σπίτι… Στις 23:00 σειρά έχει το «Τραγούδι χωρίς όνομα» (2019) της Μελίνα Λεόν, το οποίο διαδραματίζεται στο Περού του 1988. Η Χεορχίνα, μια νεαρή από ένα χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος, θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.

=================================================================================

Τρίτη 29 Ιουνίου

“Δύο Σταθμοί” – Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Πού: Ηρώδειο

Πότε: 21:00

Πόσο: 60, 50, 40, 30, 25, 20, και 15€/ μειωμένο 16 και 12€/ ανέργων, ΑμΕΑ, σπουδαστών καλλ. Σχολών 5€

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/dyo-stathmoi/?lang=el

Συνοδευόμενη από μουσικούς της Καμεράτας, υπό την μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική συναυλία που τιτλοφορείται «Δύο σταθμοί». Οι εν λόγω σταθμοί αναφέρονται σε δυο άλμπουμ-σταθμούς στην προσωπική δισκογραφία της αγαπημένης τραγουδίστριας: το «Τραγούδια για τους μήνες» (1999) σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, και το «Γρήγορα η ώρα πέρασε» ((2006) σε μουσική Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος, μάλιστα, συμμετέχει στην συναυλία. Και οι δυο αυτοί κλασικοί πια δίσκοι περιέχουν τραγούδια που μελοποιούν με εξαιρετικό τρόπο ελληνική ποίηση. Τα «Τραγούδια για τους μήνες» είναι ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Μιχάλη Γκανά, καθώς και δημοτικών δίστιχων, ενώ ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» περιέχει μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και ποίηση των Κώστα Καρυωτάκη, Κ.Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη.

=================================================================================

Τετάρτη 30 Ιουνίου

Γιάννης Χαρούλης – Καλοκαίρι 2021

Πού: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Πότε: 21:00, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Πόσο: 15€, μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, ΑμΕΑ, 65+) 12€

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/giannis-xaroulis-2021

Με τα εισιτήρια των δυο αρχικά προγραμματισμένων συναυλιών, στις 28 κα 29 του μήνα, να φεύγουν στο πιτς-φυτίλι, προστέθηκε μια ακόμη. Ο εξαιρετικά δημοφιλής μουσικός, έχοντας στο πλευρό τους Λευτέρη Ανδριώτη (λύρα), Βασίλη Μπαχαρίδη (κρουστά), Θανάση Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα), Πάνο Τόλιο (κρουστά), Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα), και Μαρκ Νίβενχαους (τρομπέτα), μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Ανάμεσά τους, τα ολοκαίνουρια «Θέατρο του δρόμου» και «Μελαγχολία» σε στίχους Ελένης Φωτάκη (και μουσική του ίδιου του Χαρούλη, βέβαια). Όπως σημειώνει το δελτίο Τύπου, «μπορεί τα φιλιά, οι αγκαλιές και ο χορός να απουσιάζουν, η ανάγκη μας όμως να ιδωθούμε ξανά, μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι. Ας γεμίσουν λοιπόν οι αποστάσεις μεταξύ μας με τις φωνές και τα τραγούδια μας.»

Λάμπρος Φισφής – Best Of (Κωμωδία Stand Up)

Πού: Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Πότε: 21:00

Πόσο: 12€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/theatro-vraxon/labros-fisfis-best-of/

Πληροφορίες: https://www.lambrosfisfis.com, 6948182236

Αστείος, οικείος και γλυκόπικρα εύστοχος, ο γνωστός κωμικός σταντάπ, Λάμπρος Φισφής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Λάμπρος Φισφής – Best of» και συγκεντρώνει κείμενα από τα προηγούμενα σόου του «Να ένας σοφός», «Δες το θετικό» και «Να το φως». Σατιρίζοντας με τον χαρακτηριστικό δικό του τρόπο την καθημερινότητά μας και τον εγγενή παραλογισμός της, ο Φισφής διακωμωδεί τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής που μας ενώνουν. Από την ελληνίδα μάνα, τον γάμο, τα παιδιά και το καλοκαίρι, μέχρι τον κόβιντ, την κίνηση στους δρόμους, και την ταβέρνα. Διότι, κατά βάθος, τα πάντα συνιστούν μια ευκαιρία για να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Ρεματιά

Πού: Θέατρο Ρεματιάς www.theatrorematias.gr

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν

Προπώληση: Δελτία εισόδου θα διατίθενται εδώ https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2021/ από το Σάββατο 26/06

Πληροφορίες: 210-6855898, 210-6820464

Η Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου οργάνωσε και παρουσιάζει μια συναυλία που καταπιάνεται με το σύνολο του έργου του σπουδαίου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Όχι, βεβαίως, σε ποσοτικό επίπεδο, αλλά σε ποιοτικό, καλύπτοντας όλα τα είδη μουσικής με τα οποία έχει συναντηθεί ο Παπαδημητρίου. Έτσι, με τον ίδιο τον συνθέτη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ορχήστρας, Κώστα Ιωαννίδη, να εναλλάσσονται στο πόντιουμ, θα παρουσιαστούν συνθέσεις για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, συμφωνικά έργα, αλλά και πολυαγαπημένα τραγούδια με την υπογραφή του Παπαδημητρίου, τα οποία θα ερμηνεύσουν ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο τακτικός πρώτος ερμηνευτής του συνθέτη, Γιώργος Φλωράκης, και η σύντροφός του, Βερόνικα Δαβάκη. Οι δε ενορχηστρώσεις της συναυλίας είναι όλες πρωτότυπες, αφού όλα τα μουσικά μέρη των έργων θα αντιπροσωπεύονται από έναν σολίστ της 15μελούς ορχήστρας ανά πεντάγραμμο της εκάστοτε ενορχήστρωσης. Σημειώνεται πως, σε αντίθεση με τα κρατούντα των ημερών, η 100λεπτη συναυλία θα κάνει ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα