HIV: ‘Μια θετική ιστορία’, ταινία για τον Ζακ στην Ταινιοθήκη

HIV: ‘Μια θετική ιστορία’, ταινία για τον Ζακ στην Ταινιοθήκη
Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός και ως Zackie Oh Youtube

Μια ταινία μαρτυρία του Ζακ Κωστόπουλου για την εμπειρία του με το AIDS θα προβληθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 20.00, στην Ταινιοθήκη Ελλάδος, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Big Bang International Short Film Festival. "Δεν έχω βιώσει τον ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό", λέει εμφατικά κοιτάζοντας την κάμερα.

Το φετινό φεστιβάλ Big Bang International Short Film Festifal θα διεξαχθεί στις 7 μέχρι 9 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136). Εκεί θα προβληθούν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης αλλά και παλαιότερης παραγωγής από την Ρουμανία. Επιπλέον το τριήμερο προβολών θα περιλαμβάνει ξεχωριστό αφιέρωμα με θέμα “Υγεία και ασφαλιστικό σύστημα”, στο οποίο θα συμμετέχουν ταινίες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αυστρία.

Μία Θετική Ιστορία

Το 2010, ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης και ο Δημήτρης Παπαθανάσης συναντήθηκαν με τον Ζακ Κωστόπουλο κατά την προετοιμασία της σπονδυλωτής ταινίας “Θετικές ιστορίες”, στην οποία αναδεικνύονταν διαφορετικές εμπειρίες ανθρώπων θετικών από τον ιό HIV. Τότε οι δυο τους είχαν μία ευκαιρία να κινηματογραφήσουν τον Ζακ, ο οποίος τους μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του, για το πώς κόλλησε τον ιό, πώς έμαθε ότι ήταν οριοθετικός, τί ψυχολογικές επιπτώσεις είχε αυτό στη ζωή του, αλλά και πώς επηρεάστηκε η σχέση του με την οικογένειά του.

“Δεν έχω βιώσει τον ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό”, λέει εμφατικά κοιτάζοντας την κάμερα. Κάτι που δυστυχώς έμελλε να διαψευστεί στο τέλος της ζωής του.

Μαζί με την ταινία του Ζακ θα προβληθεί μία ακόμα μικρού μήκους ταινία για την υγεία, με τίτλο “Ορφανά φάρμακα” (σκηνοθεσία: The storytelling gene, Παραγωγή: PRAKSIS)

Ώρες προβολών: 6 μ.μ., 8 μ.μ., 10 μ.μ.

Όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ βρίσκονται εδώ http://www.shortfilm.gr/

Στην Ταινιοθήκη υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα