Κάννες 2021: Έναρξη με Λεός Καράξ

Κάννες 2021: Έναρξη με Λεός Καράξ

Ένα ρομαντικό μιούζικαλ με τίτλο «Ανέτ», σε σκηνοθεσία του αντισυμβατικού γάλλου σκηνοθέτη, θα ανοίξει το φεστιβάλ που αναμένεται αρχές Ιουλίου.

Πλησίστιο για την φετινή αληθινή, δια ζώσης διοργάνωσή του προχωράει το Φεστιβάλ Καννών. Μπορεί να μετακύλησε ελέω πανδημίας στις αρχές Ιουλίου –αντί του συνήθους Μαΐου–, αλλά και τον Σπάικ Λι καπάρωσε για πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, και ωραίες ταινίες έχουν ήδη ακουστεί ως διαγωνιζόμενες. Και σήμερα μαθαίνουμε και την ταινία έναρξης του 74ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Θα είναι το πολυαναμενόμενο ρομαντικό μιούζικαλ του Λέος Καράξ «Ανέτ». Η ταινία, με το εξαιρετικό και τρελά υποσχόμενο πρωταγωνιστικό δίδυμο Μαριόν ΚοτιγιάρΆνταμ Ντράιβερ, θα συμμετάσχει και στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Όποιος ξέρει τι εστί Καράξ είναι έτοιμος για έναν καλαίσθητο, στυλιζαρισμένο και συχνά σκληρό καταιγισμό από αμφίσημες εικόνες μεγάλης κινηματογραφικής δύναμης, με την δημιουργική ασάφεια να σουλατσάρει στο βάθος. «Οραματιστή και αινιγματικό», τον χαρακτήρισε η ανακοίνωση του Φεστιβάλ. Ο 61χρονος γάλλος auteur είναι ολιγογραφότατος –τούτη δω είναι μόλις η έκτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του–, αλλά οι ταινίες του δεν περνάνε ποτέ στο ντούκου. Η «Ανέτ» συνιστά το ντεμπούτο του Καράξ στο αγγλόφωνο σινεμά, ενώ στο σάουντρακ θα περιλαμβάνονται, λέει, πρωτότυπα τραγούδια των Sparks, εκείνου του απίθανου ντουέτου των αμερικανών αδελφών Μέιλ, που φτιάχνει την ανάδελφη μουσική του από το 1967 σερί. Αλλού είναι η είδηση, όμως. Οι αδελφοί Μέιλ είναι και σεναριογράφει της «Ανέτ».

Πίσω στον Καράξ, ο πρόεδρος του φεστιβάλ, Πιέρ Λεσκίρ, δήλωσε πως, «Κάθε ταινία του Λεός Καράξ συνιστά γεγονός. Και αυτή εδώ κρατάει τις υποσχέσεις της! Η “Ανέτ” είναι για τους λάτρεις του σινεμά, της μουσικής και του πολιτισμού το δώρο που ήλπιζαν να πάρουν, το δώρο που λαχταρούσαμε από πέρυσι.» Από την πλευρά του, ο θρυλικός γενικός δερβέναγας των Καννών, Τιερί Φρεμό, υπογράμμισε: «Το σινεμά του Καράξ εκφράζει εκείνες τις δυναμικές, εκείνες τις μυστηριώδεις αλχημείες που κατέχουν το μυστικό πίσω από την νεωτερικότητα και την αιωνιότητα του κινηματογράφου.»

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version